Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №323 від 20.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

Майбутні студенти демонструють інтелект,

а КИМУ підвищує планку

Хто з випускників не мріє про вступ до обраного вищого навчального закладу? Але, поки одні просто мріють, інші, - ті, хто дійсно прагне, щоб їхня мрія збулася, - докладають для цього максимум зусиль. Причому, роблять це задовго до вступних іспитів. І добре, коли у вузі йдуть назустріч, заохочуючи прагнення абітурієнта показати себе з найкращого боку.

Центр довузівської підготовки, що створений при Київському міжнародному університеті, починаючи з 2001 року, кожної осені проводить інтелектуальні ігри. Таким чином вуз залучає завтрашніх студентів до справжнього студентського життя, дарує їм нагоду познайомитися з університетом та викладачами, а також переконатися у правильності вибору майбутньої професії.

Нещодавно в КИМУ відбувся саме такий захід, за напрямком “Правознавство”. Змагалися школярі, які відвідують курси підготовки до вступу у вуз. А допомагали їм у цьому студенти юридичного факультету КИМУ, які доповнювали їхні відповіді пізнавально-розважальними картинками з життя улюбленого університету. То було щось на кшталт судової аудиторії чи криміналістичного полігону…

Учасники змагання, - а ними були члени семи команд загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та гімназій з різних міст України та з Києва, - продемонстрували, здебільшого, достатній рівень знань. Хоча від них вимагалося мислити швидко і грамотно: на розв’язання завдання 1-го туру надавалася всього одна хвилина, 2-го - юридичну консультацію - дві, а 3-го, відповідно, - три хвилини. Порушувати регламент, звичайно ж, було заборонено.

Перемогла команда факультету довузівської підготовки, іншим було презентовано почесні номінації.

Подібні заходи в КИМУ проводяться досить часто. Серед останніх подій - конкурс “Зірка телебачення”, презентація абітурієнтам Інституту лінгвістики з інтелектуальним марафоном серед старшокласників; виїзна інтелектуальна гра у Деснянському районі Києва у середній загальноосвітній школі №251 ім. Хо Ши Міна та ін.

Всі учасники інтелектуальних ігор були відзначені дипломами від університету та оригінальними призами (як-от відеокасети з повним курсом вивчення англійської мови за методикою ректора університету проф. Х.В.Хачатуряна). Учасникам ігор також було вручено Сертифікати, які дають пільги в оплаті за навчання на підготовчих курсах Київського міжнародного університету у розмірі п’яти відсотків. А ще - додатковими балами для вступу на навчання в КИМУ, що будуть додаватися до результатів зовнішнього незалежного тестування.

А головне, юні таланти дістали високу оцінку членів журі. Так, завідувач кафедри кінотелемистецтва університету, професор, режисер-практик, член Національної спілки кінематографістів України Ірина Дніпренко сказала: “Якщо подобається справа, якою займаєшся, то це вже п’ятдесят відсотків успіху. А всьому іншому ми вас навчимо. Тож запрошуємо на навчання в КИМУ!”.

20.12.2007Олена РУДИК, студентка 1-го курсу Інституту журналістики Київського міжнародного університету



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2007p. 
На головну сторінку