Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №341 від 24.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол у школі

Дорогу до фіналу перегородили львівяни

Дорогу до фіналу перегородили львівяни

Похід юних футболістів рівненської ЗОШ №26 за кубком Всеукраїнського шкільного чемпіонату України “Djuice-гол” завершився у чвертьфіналі регіонального етапу змагань, що проходив у Львові.

Регіональний етап проходив за Олімпійською системою. Претенденти були розбиті на дві підгрупи. У першій за вихід до наступного раунду боролися: Львів - Чернівці - 5:0, Рівне - Дубно - 2:1, Тернопіль - Чортків - 6:2, Стороженець - Хмельницький - 4:3; у другій - Луцьк, Ковель, Ужгород, Мукачеве, Івано-Франківськ, Дрогобич, Калуш, Кам’янець-Подільський.

Переможець гри проходив до наступного раунду, невдаха - покидав турнір.

На стадії 1/8 фіналу рівняни мірялися силами зі школярами дубнівської ЗОШ №1. Команда Рівного здобула важку перемогу - 2:1 (двічі відзначився Віталій Шепель).

Суперником підопічних Василя Фролова у 1/4 стала команда господарів змагань, Сихівської гімназії міста Львова. Перемігши з рахунком - 3:1, до півфіналу пройшли саме футболісти з міста Лева.

Щоправда, вже у наступній грі господарі змагань нічого не змогли протиставити учням тернопільської ЗОШ №27.

Саме тернополяни, обігравши у фіналі команду Івано-Франківська, і виграли Західноукраїнський регіональний фінал.

Василь ФРОЛОВ, тренер команди рівненської ЗОШ №26: “Вихід до чвертьфіналу - непоганий результат. Причиною програшу посередній команді зі Львова вважаю відсутність чотирьох наших основних футболістів. Сталося так, що терміни проведення регіонального етапу співпали з матчем дитячо-юнацького чемпіонату України, де і грає наша команда. Даний турнір - це все ж більше шоу, аніж змагання, отож ми не могли пожертвувати чемпіонатом України. Основні гравці залишилися у Рівному, а у Львів приїхав менш сильний склад. Якби сьогодні тут змогли зіграти ті ж хлопці, що виграли першість Рівного, ми, безперечно, легко посіли б перше місце. Гадаю, з-поміж інших команд найсильніше грали тернополяни. Їхня перемога закономірна”.

Не надто вразив суддів і виступ рівненської групи підтримки дівчат із ЗОШ №23. Цей конкурс у підсумку виграли юні фанатки міської гімназії Кам’янця-Подільського.

Одночасно зі Львовом регіональні етапи пройшли й у інших містах: Києві (переможець - команда ЗОШ №33 міста Вінниці), Харкові (переможець - команда ЗОШ №147 міста Дніпропетровськ) та Одесі (переможець - команда ЗОШ №40 міста Миколаїв).

Тепер чотири чемпіони регіональних етапів визначать чемпіона України у великому фіналі, що відбудеться сімнадцятого травня на Майдані Незалежності у столиці. Головний приз чемпіонату - подорож до Італії.

24.04.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2008p. 
На головну сторінку