Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №349 від 19.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А час минає

Обіцяних виборів три роки чекати?

Обіцяних виборів три роки чекати?

Нестор Махно, певно, заздрив би Рівному. Стільки часу обласний центр живе без міського голови, а й досі не видно, коли закінчиться період анархії. Зрештою, не витримали депутати Рівнеради. На першому пленарному засіданні сесії міськради депутат від УНП Іван Турко попросив колег ще раз, уже вдруге, офіційно нагадати нардепам з Верховної Ради, що наше місто не має голови. Ніхто, звісно, не заперечував.

Певно, ще не встигло офіційне звернення від міських депутатів дійти до Києва, як на засідання телепресклубу голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук зголосився підтримати на посаду мера нинішнього заступника міського голови Сергія Васильчука.

- Зараз багато таких, хто туди (на посаду мера - авт.) ТАК хочуть, що аж хочеться перехреститися, аби тільки вони туди не потрапили... А Сергій Васильчук (на фото) - це людина, яка працювала з покійним Віктором Чайкою. І за цей час проявила себе мудрим керівником, - зауважив голова Рівненської ОДА.

А ось щодо термінів проведення самих перегонів, то, за його словами, найоптимальнішим строком є кінець вересня.

- Я не хочу коментувати роботу Верховної Ради, але вирішити питання виборів у Рівному слід до депутатських канікул. Призначення мерських виборів на кінець вересня - найправильніше. Саме тоді люди повернуться з відпусток і зможуть об’єктивно зробити свій вибір.

Дізнатися більше та офіційно звернутися з приводу призначення мерських виборів владоможці Рівненщини змогли вже минулої п’ятниці в Острозі. Саме тоді до Національного університету “Острозька академія” зі щирою посмішкою, у рамках робочого візиту завітав спікер Арсеній Яценюк.

Голова Верховної Ради України відразу ж поставив крапку у наболілому питанні.

- Справа в тому, що впродовж тривалого часу профільні комітети навіть не сформували проекту постанови про призначення виборів, - нарікав пан Яценюк на брифінгу для журналістів.

Він зазначив, що до нього вже зверталася з цього приводу і занепокоєна опозиція. Спікер пообіцяв, що, якщо профільні комітети не виконають його доручення і не сформулюють проект постанови, він сам ініціюватиме розгляд цього питання на останній сесії ВРУ до депутатських канікул.

У вівторок сесія розпочалася з блокування трибуни пана Яценюка. Зрозуміло, що у такій ситуації не важко забути про якісь там обіцянки щодо виборів. Не могли точно назвати дату виборів й депутати від Рівненщини. Так нардеп Микола Шершун (блок Литвина) у телефонній розмові сказав, що проект постанови про вибори міського голови Рівного існує вже дуже давно й навіть стоїть на порядку денному сесії упродовж кількох останніх пленарних засідань. “Якщо Верховна Рада сама себе не заблокує, то обов’язково приймемо” – наголосив він. Сумнівається у тому, що встигнуть розглянути це питання до початку канікул народний депутат з фракції Блоку Юлії Тимошенко Юрій Прокопчук.

- Ми не можемо працювати, - зазначив він. - Бо трибуну блокують депутати від партії Регіонів, блоку Литвина й комуністи. Через це малоймовірно, що встигнемо підтримати проведення виборів, бо це питання стоїть майже в кінці порядку денного сесії, і, якщо блокування продовжиться, то до нього сьогодні черга може й не дійти. Якщо так станеться, то депутати до його розгляду повернуться вже після канікул, восени. У такому випадку вибори у Рівному можуть бути призначені лише на грудень. Але ми докладемо усіх зусиль, щоб це було у вересні.

19.06.2008Володимир ПОПИК, Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2008p. 
На головну сторінку