Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Перевершили всі сподівання

Збірна України з пауерліфтингу, сформована зі спортсменів з вадами зору, стала переможцем чемпіонату світу, що в понеділок завершився у Майямі (США).

Програма чемпіонату складалася із трьох дисциплін (жим лежачи, тяга та присідання зі штангою).

За нагороди чемпіонату боролися спортсмени з десяти країн. Головними суперниками наших пауерліфтерів були важкоатлети з Росії та США.

У складі національної команди України за золоті медалі боролися і три представники Рівненської області: Роман Курач, Роман Набухотний та Галина Галинська.

Приємно, що усі троє стали чемпіонами у своїх вагових категоріях.

Роман Курач виборов золоті нагороди у ваговій категорії 60 кг, Роман Набухотний - у ваговій категорії 75 кг, а Галина Галинська медаль найвищої проби завоювала у ваговій категорії 60 кг.

Більше того, Роман Курач переміг, встановивши новий світовий рекорд.

Розповідає тренер збірної України, Михайло КОВЕРЗА: “Спортсмени мене приємно здивували. Я надзвичайно задоволений їхнім виступом. Напередодні чемпіонату всі розуміли, що доведеться нелегко, адже умови підготовки були недостатньо добрими. Та й переліт через океан і зміна часових поясів далися взнаки на функціональній готовності підопічних. Прогнозував, що третє підсумкове місце української збірної було б великим успіхом. Проте наша команда перевершила усі мої сподівання. Незважаючи на всі труднощі, наші спортсмени продемонстрували справжній бійцівський характер і здобули красиву перемогу.

Можливо, на руку збірній України зіграло те, що деякі команди не змогли привезти до Майямі своїх найсильніших спортсменів, проте силу наших пауерліфтерів недооцінювати не можна. Вважаю перше місце абсолютно заслуженим”.

10.07.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку