Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Віртуальне місто

Рівне йде під землю

Рівне йде під землю

Нині на Театральній площі Рівного тривають археологічні розкопки. Після їх закінчення розпочнеться повна реконструкція території з будівництвом підземного торгівельного центру. У майбутньому центр міста буде підземним.

Проект реконструкції розробляла будівельна організація “Рівнеінвестпроект”. Її директор, Мирослав ЧАБАК, розповідає, що комплексна реконструкція центральної частини міста проводиться під патронатом міської влади, яка у 2000 році провела республіканський конкурс на забудову центра Рівного. Тендер виграв саме “Рівнеінвестпроект”, який вже провів забудову від Органного залу до Театральної площі, що наразі є наступною для реконструкції.

Як розповів пан Мирослав, підземний торговий центр буде з’єднаний з уже побудованим “Центральним”. Проект передбачає пішохідні переходи з бутіковими галереями, виставковими центрами, кав’ярнями. Приміщення планують зробити більшим та вищим, біля виходів розташуються театральні каси та виставкові зали. Поліпшаться і пішохідні розв’язки, - адже перехід допоможе дістатися через дорогу в будь-який бік від Театральної площі. Центр буде оснащений спеціальною доріжкою для людей в інвалідних візках, що поліпшить їх пересування вулицями міста.

Сам ж площа буде вимощена гранітною бруківкою, розшириться також і проїжджа частина. Біля пам’ятника Уласу Самчуку планують розбити невеличкий скверик, де можна буде приємно відпочити. Тролейбусні опори матимуть індивідуальне оздоблення, проект передбачає і розробку святкового освітлення – це підсвітка театру і пам’ятника. Зміниться і загальний вигляд житлових будинків, що оточують площу.

За словами Мирослава Чабака, ланцюжок таких бутікових переходів пролягатиме, за проектом, аж до вулиці 16 Липня і становитиме одне ціле. Тому рівняни від Майдану Незалежності і аж до ринку зможуть дістатися, не виходячи з підземки. Оновлений центр міста обіцяє бути не лише функціональним, але й красивим та приємним для відвідин: європейські стандарти стали доступними і для Рівного.

07.08.2008Катерина БОНДАРЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2008p. 
На головну сторінку