Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Трагедія

Діти-самогубці:

Діти-самогубці:

юнак повісився через мобільний телефон

“Нічого не брав”, - останнє, що написав у передсмертній записці юнак і вже за мить ступив у прірву…Трагедія в селі Колки Дубровицького району сколихнула всю громаду. Не витримавши звинувачень у крадіжці, молодий хлопець повісився у власному хліві. Йому було лише шістнадцять…

А між тим, це вже четвертий випадок дитячого самогубства, зафіксований у цьому році.

15 липня близько десятої вечора до чергової частини Дубровицького райвідділку надійшло повідомлення про самогубство. У хліві свого господарства повісився неповнолітній студент. За словами односельчан, хлопець був тихої та сумирної вдачі, допомагав батькам, був набожним і часто відвідував церкву. Чому ж він зважився на смертний гріх – і досі залишається загадкою.

Незадовго до трагедії у Колки на відпочинок приїхала жінка. За кілька днів гостю обікрали, забравши мобільний телефон, який лежав на підвіконні. Жінка відразу повідомила про це у Дубровицький райвіділок, подавши письмову заяву.

Проте незабаром телефон, щоправда, без сім-карти, повернули. Телефон приніс юнак, якого, з його слів, він знайшов на дорозі. А дізнавшись, що в селі сталася крадіжка, відразу вирішив принести знайдену річ потерпілій.

Зрозуміло, що таке пояснення не задовольнило гостю і вона запідозрила у крадіжці хлопця. Про це стало відомо міліції та батькам юнака, якого допитували в присутності матері. Ніхто вже не дізнається, що того дня відчував звинувачений, адже за кілька годин увечері він передчасно обірвав своє життя…

У передсмертній записці було лише кілька рядків про те, що нічого не брав і просить пробачення, якщо зробив щось не так…

За словами помічника прокурора Рівненської області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Валентини КРУГЛІЦЬКОЇ, смерть неповнолітнього наступила внаслідок навмисного самоушкодження. Те, що юнака до самогубства підштовхнули, доведено не було.

- Випадки дитячого самогубства на Рівненщині непоодинокі, - розповідає старший помічник прокурора Рівненської області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Ольга КРОТ. - З початку року це вже четвертий випадок. Минулоріч ця цифра сягнула п’яти. Наймолодшому самогубцеві було лише 8 років.

Ці моторошні факти свідчать про те, що сьогодні батьки майже не звертають уваги на дитячі проблеми, залишаючи неповнолітніх один на один з власними переживаннями. У такому віці психіка ще не сформована і дитині складно впоратися самотужки, тому пані Крот наголошує на важливості елементу довіри між батьками та дітьми. Якби юнак міг повністю довіритися батькам, трагедії могло б і не статися. Хлопець став жертвою власних докорів сумління та самотності у подоланні кризи.

Тому Валентина Кругліцька та Ольга Крот закликають батьків уважніше ставитися до своїх дітей, стати для них другом, а не каральною силою. Людина формується в юному віці і якою вона стане завтра - вирішує сьогодення.

Трагедія в Колках – це жахливий урок для суспільства, яке в своєму стрімкому русі втрачає елементарні людські цінності. Страшно навіть повірити, що через якийсь мобільний телефон обірвалося життя молодої людини.

07.08.2008Катерина БОНДАРЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2008p. 
На головну сторінку