Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №357 від 14.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протистояння

Базару на вулицях не буде

Спочатку було розпорядження, потім - бійка, страйк, далі - стриптиз і пропозиція хабара. Це не сюжет голівудського фільму, а усього лише навколобазарні інтриги.

Місцева влада вже давно хоче впорядкувати вуличну торгівлю і перевести продавців на територію ринку. Для цього було видане спеціальне розпорядження міського голови про заборону вуличної торгівлі. Коли люди відмовилися залишити свої насиджені місця, справа прийняла неприємний поворот. “Беркут” трохи перестарався, про що говорили й самі посадовці, і в результаті люди опинилися не лише в міліції, але й на лікарняних ліжках.

Заступник начальника УМВС України в Рівненській області, начальник Управління громадської безпеки Віталій ЗАСЛАВСЬКИЙ ситуацію прокоментував так:

- Під час проведення планового оперативно-профілактичного відпрацювання Рівного між правоохоронцями та продавцями виник конфлікт. Слід зазначити, що напередодні було підписане розпорядження міського голови Рівного №1338 про заборону вуличної торгівлі. На жаль, працівники міліції в даній ситуації стали заручниками рішення керівництва міста, яке, очевидно, до залучення правоохоронців не в повній мірі змогло застосувати власні адміністративні важелі (наприклад, вплив санстанції, управління торгівлі, архітектури та інших контролюючих органів) та не забезпечило належним чином проведення роз’яснювальної роботи серед громадян.

Наразі триває службове розслідування, під час якого буде з’ясовано, чи перевищили працівники міліції службові повноваження. А незадоволеним рівнянам ніхто не забороняє оскаржувати дане розпорядження міського голови у суді, замість того, щоб конфліктувати зі співробітниками міліції.

Вже наступного дня до кабінету секретаря Рівнеради Юрія Торгуна прийшли незадоволені продавці. Одна з жінок навіть зняла сорочку, щоб показати синці, отримані від міліціянтів. Прохання було єдине - зупинити це протистояння і дати продавцям спокійно працювати.

Далі заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧУК повідомив про хабар у вигляді фури цитрусових, який їм з Торгуном пропонували за те, щоб вони залишили ринок у спокої. А щоб хабар не виглядав як таким, фуру апельсинів запропонували купити за 50 гривень.

Місцеві чиновники запевняють, що базарне протистояння нарешті припиниться, і продавцям навіть знайшли місця на території ринку. Тоді чому ж останні в один голос стверджують, що на зазначеній ділянці базару не лише продавцям, але й покупцям пройти неможливо і чекають, аби Сергій Васильчук прийшов і особисто показав - куди саме збирається подіти людей.

14.08.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2008p. 
На головну сторінку