Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №357 від 14.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На дозвіллі

Футбол об’єднує фанатів

Товариський турнір серед шанувальників футболу із Житомира, Львова, Києва та інших міст України із милозвучною назвою “Кубок холодного пива” відбувся минулого уїк-енду у Рівному.

Переможцем чемпіонату цього разу стала команда “Затяті” зі Львова, яка обіграла команду столиці з рахунком – 7:1 та команду міст України з рахунком – 7:2.

У грі за друге місце перемогла збірна міст (де виступали представники Рівного, Івано-Франківська, Житомира, Коломиї та Варшави) – 2:1.

Подібні змагання відбуваються уже впродовж півтора року. Участь у таких імпровізованих змаганнях беруть команди фанатів більш, ніж з п’ятнадцяти міст України.

Одним із організаторів такої спортивної ініціативи є редакція Інтернет-видання “ua-football.com”. Та й сам турнір вперше відбувся як протистояння журналістів та відвідувачів форуму сайту.

Розповідає представник редакції Інтернет-видання, а також член команди міста Києва на турнірі у Рівному, Олена ГОНЧАР: “Спочатку з ініціативи форумчан було проведено матч між звичайними шанувальниками футболу та журналістами різних спортивних видань столиці. Згодом усе це переросло у більш масштабний проект. Тепер турніри за участю команд із різних міст України відбуваються дуже часто. Зараз такі команди фанатів створені у більш, ніж п’ятнадцяти містах. Це і Київ, і Львів, і Рівне, Житомир, Тернопіль, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Сімферополь, навіть Варшава. Ми просто домовляємося через Інтернет, приїздимо в обумовлене місто та граємо для власного задоволення”.

Організатор турніру у Рівному, член місцевої команди “Пиво - тільки після гри”, Вадим ПОЛІЩУК: “Турніри, що ми проводимо – виключно з фанатів. Більшість гравців ніколи не грали у професійний, чи навіть аматорський футбол. Наші змагання не фінансуються жодними спонсорами. Любителі футболу усе роблять за власний кошт (від купівлі амуніції до витрат на поїздки). Шкода, що сьогодні до Рівного завітало так мало учасників. За перемогу боролися лише три команди: Київ, Львів, та збірна інших міст України”.

14.08.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2008p. 
На головну сторінку