Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №361 від 11.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Контрнаступ

Тимошенко дає Ющенку шанс

Восьмого вересня в Українському домі відбулася прес-конференція для регіональних та центральних ЗМІ, яку скликала Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО. Вона дала відповідь на всі запитання, які “висіли” у повітрі та спростувала звинувачення щодо своєї участі в розпаді коаліції, “руці Кремля” та державній зраді.

“Коаліцію розвалила не я, - наголосила Прем’єр-міністр, - а Президент, коли вперше відправив мій уряд у відставку. Перший крок, який зробив Віктор ЮЩЕНКО для розпаду коаліції, це те, що він вивів з неї двох людей: Рибакова і Бута”. Після їх виходу зі складу коаліції у ній залишилося 225 депутатів, а парламентська більшість має включати мінімум 226 депутатів. Переформування коаліції через розпуск уряду - хід Президента, який вбачає в прем’єрові потенційного конкурента на майбутніх президентських виборах. Також Тимошенко закликає Голову країни відкласти вибори і ще попрацювати 1,5 роки на благо України. Таким чином Прем’єр-міністр вважає, що Ющенко для досягнення власних політичних цілей зневажає прагнення всіх українців. Таку ж думку, за словами прем’єра, підтримують представники Європарламенту.

Юлія Тимошенко заявила, що у разі розпаду коаліції бачить лише три шляхи вирішення цієї ситуації. Перший - поновлення демократичної коаліції - і цей шлях знаходиться тільки в руках Президента. Другий - якщо Президент не поверне в свою команду Бута та Рибакова на десятий день після розпаду коаліції, доведеться проводити дострокові вибори, а це призведе до безладдя в державі та не дозволить прийняти бюджет на 2009 рік. Третій шлях - переформування коаліції. Найкращий шлях, яким варто йти, вважає прем’єр - це перший. Другий - повністю “поховає країну”. “Потрібно любити Україну, а не себе в ній, як це роблять багато політиків,” - наголошує пані Тимошенко.

Прем’єр-міністр закликає Президента припинити інтриги та “візантійщину” з боку ”Нашої України”, і в разі збереження демократичної коаліції та наведення у ній гармонії, обіцяє підтримати “відомого вам кандидата” ще на один термін. Тимошенко дає Ющенку шанс, але закон про Кабінет міністрів, що обмежує права Президента, не скасує. І все-таки пані Юлія переконана, що здоровий глузд глави держави переможе.

11.09.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2008p. 
На головну сторінку