Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №362 від 19.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реакція

Хто хоче бути лідером?

“Успішне втілення проектів, спрямованих на розвиток сільських територій, цілком реальне для Рівненщини, – переконаний голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів і податків обласної ради Олег ХОМИЧ. Цієї впевненості йому додала поїздка до Польщі у рамках проекту “Побудова міжсекторного партнерства заради збалансованого розвитку територій у Рівненській області”.

За словами Олега Хомича, визначальним для ефективності відповідних програм є орієнтація польської влади на комплексність розвитку сільських територій. Для них є важливим не тільки впровадження новітніх технологій отримання агропродукції, а й створення соціальних стандартів життя, які максимально рівняються на середньоєвропейські.

- Рівненщині варто перейняти досвід комплексного підходу, - зазначив Олег Хомич. - Потрібно визначити 2-3 райони, наприклад, у контексті існуючої програми розвитку туризму, і сконцентрувати відповідні ресурси. Зокрема, це агротуризм з усіма складовими інфраструктури та соціальних стандартів. Можливі й інші напрями на кшталт побудови каскаду важливих для енергозбереження міні-ГЕС тощо. Впевнений, що справу можна реалізувати навіть і без фінансування Євросоюзом. Наприклад, було б слушним і, головне, можливим у бюджеті наступного року передбачити на розвиток сільських територій 1 мільйон гривень. А механізм реалізації впровадити аналогічний польському, тобто з ініціативи громадських організацій та за активної співпраці з ними органів місцевого самоврядування.

Саме тому починає роботу програма “Лідер”, яка спрямована на відбір і навчання молодих людей з конструктивними думками за сприяння польської сторони.

19.09.2008



Рівне-Ракурс №10 від 19.09.2008p. 
На головну сторінку