![]() |
№364 від 02.10.2008p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Смачного! ![]() Як правильно приготувати жульєнВсі інгредієнти потрібно нарізати тонкою соломкою (крім цибулі). Жульєн готують з таких грибів: білі, печериці або лисички. Іноді в жульєн добавляють м’ясні компоненти, котрі мають бути м’якими і ніжними, наприклад: курку, креветки, жирні сорти риби, шинку. Коли будете підсмажувати цибулю, не доводьте її до зміни кольору, інакше жульєн буде гірким. Рецепт жульєна з грибами Необхідні продукти: печериці - 500 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., сметана – 200 г, твердий сир - 300 г, рослинна олія, сіль і перець за смаком. Спосіб приготування: цибулю порізати і викласти на добре розігріту сковорідку. Порізати печериці і викласти до цибулі. Коли гриби будуть готові, покласти їх у термостійку посудину (заповнивши її на 2/3). Влити соус і потушкувати. Соус для жульєнів буває двох видів: сметанний - сметана, за бажанням - з борошном або яйцем; або сметана + майонез; соус Бешамель - підсмажене борошно (обсмажується до коричневого кольору на сухій сковорідці), розмішується з молоком та вершковим маслом. Посолити й поперчити за сма-- ком. Коли жульєн 5 хв. протушкується, затрусити його потертим сиром (або сумішшю сиру з панірувальними сухарями), а коли сир розплавиться і ледь зарум’яниться - страва готова.
Рецепт жульєна з креветками Технологія приготування жульєна така сама, лише замість курячого м’яса чи грибів у страву додаються чищені, ледь відварені креветки, заливаються сметанним соусом, посипаються сиром і запікаються. У жульєн з креветками можна додати варений рис і овочі (цвітну або брюссельську капусту, шпинат). Жульєн подають на стіл гарячим. Посудина з жульєном ставиться на накриту серветкою маленьку тарілочку.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |