Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Своя справа

Стара-нова майстерня,

Стара-нова майстерня,

або Якщо сильно захотіти, то…

Про цю людину газета “Рівне-Ракурс” писала кілька років тому. Рівнянин Павло Білоус (на фото) тоді виступив як герой публікації про батька-одинака: після смерті дружини він самотужки виховує свою 4-річну донечку, замінюючи дівчинці і тата, і маму. Вдень працює в майстерні – невеликому ларку, що поряд із Рівненським автовокзалом, - а увечері займається з дівчинкою, пере їй одяг, готує їжу. Словом, як уміє, виживає в скрутних обставинах, у які його поставило життя. А ось новина від Паші! Нещодавно він відкрив власну майстерню по ремонту шкіргалантереї, - нове ошатне приміщення, збудоване за власний кошт. Роки напруженої, старанної праці таки дали результат!

Своє – не чуже

- Спочатку я працював у хазяїна, - згадує Павло. - Але вже тоді мріяв працювати на себе – щоби ні від кого не залежати.

Отож, упевнившись, що задуманий власний бізнес буде для нього вигідний, що має досить клієнтів, які потребують його послуг, Павло узявся за діло. Протягом цих двох-трьох років збирав документи, готував і затверджував проект майбутньої споруди (щоб і для себе створити нормальні умови роботи, і для людей зручно було заходити), отримував дозволи. І, нарешті, настав той щасливий день, коли Павло Білоус прийняв рішення про переїзд до нового приміщення.

...Спостерігаю за роботою майстра. Все, що треба для роботи, в нього під рукою, - нитки, голки, ножиці, кнопки, бігунки, та ще дуже багато різних штучок. Нічого ніколи не губиться, бо акуратно розкладене на поличках.

У майстерню частенько заходять відвідувачі - завжди усміхнені, бо впевнені, що їхній майстер постарається виконати замовлення якомога якісніше і швидше. Тож постійних відвідувачів у нього все більшає.

- Ми працюємо над замовленнями зранку до пізнього вечора, аби тільки догодити клієнтам, - наголошує Павло Іванович. – Адже в нас немає режиму як такого. Визначений час у нас лише для прийому замовлень – з 9-ї до 18-ї години.

Ремонтуємо… ВСЕ!

У нac дуже широкий обсяг роботи. Ремонтуємо як дрібниці, так і крупні речі. Зокрема, ми проводимо ремонт галантереї – замків, гаманців, поясів, заколок, сумок, барсеток, браслетів. Також ми спеціалізуємося на вшиванні блискавок у будь-який тип одягу і галантереї, а також їх ремонті. У нашій майстерні можна виготовити дублікати ключів, - причому, всього за 3 хвилини, - квартирні, до навісних замків, до автомобіля, гаражні. Можемо навіть виготовити ключ до автомобіля за замком.

Часто просять провести дрібний ремонт шкіряних виробів та виробів з джинсу. Латаємо, вкорочуємо, підшиваємо, дострочуємо, перешиваємо, а також, звісно, пришиваємо гудзики та ставимо кнопки. Установка дрібних деталей до взуття – блочків, замочків, бігунків до блискавок – це теж наша робота.

Втім, його професія - не просто ремонтувати, а догоджати людям. А в цьому Павло розуміється. Цей чоловік усе встигає, хоча працює поки що сам. У планах майстра - взяти до себе на роботу учнів.

- Ми співпрацюємо з оптовими організаціями, які займаються продажем одягу, сумок та галантереї; усуваємо дефекти, - говорить Павло. - До речі, запрошуємо до співпраці!

11.08.2005Олена РУДИК
Фото Василя ДАЦЮКА



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку