Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №365 від 10.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

На Рівненщині зникнуть “дизелі”?

На Рівненщині зникнуть “дизелі”?

Уже з нового року Львівська залізниця змушена буде вивести з експлуатації близько третини електричок та поїздів, які курсують територією Рівненської області, адже їх зношеність становить 84 відсотки. Залізничники не мають права використовувати на маршрутах транспорт, термін експлуатації якого збіг, але й замінити його нічим. Щоб забезпечити зручне приміське сполучення, необхідно оновити рухомий склад, але власними коштами Львівська залізниця, а тим паче, її Рівненське відділення, цього зробити не може. Вирішити проблему можливо лише у співпраці з облдержадміністрацією, тож залізничники пропонують їм закладати у фінансових планах на наступний рік статтю витрат на оновлення парку поїздів приміського сполучення.

цветной струйный

Не новина, що саме приміські перевезення, де використовуються дизелі та електрички, є надзвичайно популярними та потрібними для населення. Проте для залізниці вони залишаються збитковими. Якщо протягом найближчого часу вирішити проблему не вдасться, кожен третій або четвертий маршрут відмінять.

На жаль, прокоментувати вищевикладене начальник відокремленого підрозділу “Рівненська дирекція залізничних перевезень” Ярослав КОНИК не зміг. Чи не мав часу, чи просто не володів потрібною інформацією.

Втім, начальник прес-центру державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця” Лілія КРИНИЦЬКА повідомила, що до кінця цього року проводитимуть моніторинг усіх залізничних маршрутів, і лише після цього стане відомо, які саме з них скасують. “Львівська залізниця” не вимагає від облдержадміністрацій покривати повну вартість поїздів, а лише виконати свій прямий обов’язок і виділити хоча б частину необхідної суми. Приміром, електропоїзд українського виробництва коштує близько 32 мільйонів гривень.

Натомість у пасажирському секторі Львівської залізниці ситуація значно краща. Протягом двох останніх років закупили нові вагони та локомотиви. У купейних вагонах нового типу передбачено спеціальні місця для людей з обмеженими фізичними можливостями.

10.10.2008Оксана БУРА



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2008p. 
На головну сторінку