Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Дах повинен бути надійним

Дах повинен бути надійним

Є проблеми, які належать до розряду вічних. Серед них далеко не останнє місце займає ремонт дахів. Більшість багатоквартирних будинків в обласному центрі були збудовані ще за радянських часів і вже давно вимагають капітального ремонту. На жаль, кардинально вирішити цю проблему поки що не вдалося. Шляхи пропонуються різні. Ми вирішили дізнатися бачення подолання “дахової кризи” в обласному центрі у депутата, рівнянки Світлани БОГАТИРЧУК-КРИВКО (на фото).

- Так, проблема існує, і вона доволі серйозна. Я пам’ятаю, якими шаленими темпами будувалося в Рівному житло, школи, дитячі садки, об’єкти соціально - побутового призначення у вісімдесяті роки.

Однак тодішній будівельний бум мав і свій зворотній бік - часто об’єкти здавалися поспіхом, зі значними недоробками. Коли я обіймала посаду завідувачки міського відділу освіти, ми розробили програму “Дахи” в освіті, що передбачала поступову заміну існуючих дахів на шатрові.

Що ж стосується житла, то тут ситуація, на мою думку, дуже й дуже складна. Негайного капітального ремонту потребують більше сотні дахів багатоповерхівок. У наших ЖЕКів немає грошей навіть на поточний ремонт дахів і, я думаю, за нинішніх умов у державі навряд чи вони їх будуть мати.

Одним із варіантів подолання “дахової кризи” є залучення інвесторів. Якщо інвестори бажають працювати у Рівному - відкривати магазини, будувати офісні та житлові комплекси тощо, візьмуть на себе часткове фінансування ремонту дахів, міська влада знайде можливість долучитися до нього. А ті дахи, де можлива добудова мансардних поверхів, за згодою мешканців будинків, будуть на чесних і відкритих аукціонах розподілені серед бажаючих підприємців. Я впевнена - за кілька років напругу в даній ситуації вдасться зняти.

Хочу відзначити - якщо ми вже сьогодні не почнемо цей процес - то вже завтра може бути пізно. Досвід сусідніх обласних центрів, зокрема, міста Львів, де через проблеми з підтриманням у належному стані житлового фонду вже були непоодинокі нещасні випадки, повинен стати для нас, рівнян, серйозною пересторогою.

16.10.2008Петро КУЗЬМУК



Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. 
На головну сторінку