Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №376 від 25.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Круглий стіл

Україна + НАТО = ?

У рамках Державної програми задля інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України, Рівненський держав-ний гуманітарний університет прийняв у своїх стінах організаторів та учасників круглого столу на тему: “Україна і НАТО - контури європейської безпеки”.

Під час круглого столу, програма якого складалася з двох частин: “Передумови та цілі формування існуючої системи європейської безпеки” та “Місце України в системі загальноєвропейської безпеки”, відбулася презентація матеріалів з питань євроатлантичної інтеграції України. Перед присутніми виступили заступник голови Громадської Ліги Україна-НАТО Олег КОКОШИНСЬКИЙ, президент Атлантичної Ради України генерал-майор у відставці Вадим ГРЕЧАНІНОВ, голова ВГО “МНР” Іван КРУЛЬКО.

Під час виступів вони наводили аргументи на користь вступу України до НАТО. На їхню думку, лише у такому випадку Україна наблизиться до європейських стандартів у всіх сферах суспільного життя, зможе впливати на політику з питань безпеки на євроатлантичному просторі, - адже усі без винятку рішення в НАТО приймаються консенсусом. І, найголовніше, - вступ України до НАТО сприятиме покращенню інвестиційної привабливості країни в очах закордонних інвесторів, а це - додаткові фінансові вливання в економіку, створення нових робочих місць, швидше зростання національної економіки, вищі зарплати, збільшення надходжень до державного бюджету, поява додаткових коштів на пенсійне забезпечення і соціальні програми.

Як наголошують організатори, основною метою цієї програми є розв’язання проблеми існуючого низького рівня поінформованості української громадськості щодо зовнішньополітичного курсу України, спрямованого на набуття членства в НАТО. Зокрема, це забезпечення належного рівня розуміння і сприйняття населенням переваг політики євроатлантичної інтеграції України.

25.12.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.12.2008p. 
На головну сторінку