Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №379 від 15.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Святкові будні

“Народ запив конкретно”

Ні для кого не секрет, що святкувати наш народ любить та вміє, привід знаходиться завжди, а на Новий рік та Різдво, як-то кажуть, “сам Бог велів”. От тому й доводиться пожинати невтішні наслідки наших святкувань, які нерідко закінчуються викликом “швидкої”.

Як розповів заступник головного лікаря станції швидкої медичної допомоги м.Рівне Валерій КОВАЛЬЧУК, за новорічно-різдвяні свята викликів не збільшилося. Це пояснюється відсутністю епідемії грипу, виїздом населення в села на святкування, канікулами у школах тощо. Тож, у порівнянні з груднем 2008 року, у Рівному, області та Україні в цілому кількість виїздів “швидкої” зменшилася на декілька відсотків. І якщо раніше працівників швидкої викликали в середньому 70 тисяч разів на рік, то тепер їх на 4 тисячі менше.

- Якихось надзвичайних випадків не траплялося. Постраждалих від петард не було. Особливість осінньо-зимового періоду в тому, що народ запив конкретно. На кожному четвертому або п’ятому виклику на працівників швидкої чекав п’яний чи дуже п’яний, - підсумовує Валерій Ковальчук.

А от у приймальному діагностичному відділенні центральної міської лікарні, в яке, за відсутності у Рівному медвитверезника, привозять людей у стані сильного алкогольного сп’яніння, не констатують збільшення чи зменшення таких випадків у період новорічно-різдвяних свят. Туди, як і раніше, щодоби потрапляє від десяти до дванадцяти осіб.

15.01.2009Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 15.01.2009p. 
На головну сторінку