Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №379 від 15.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А судді хто?

Гуртожиток на Відінській розблокували

Апеляційний суд Рівненської області скасував рішення міського суду про визнання спільної часткової власності на певні нежитлові приміщення гуртожитку по вул.Відінській,42а за ТОВ “Тараопторг”.

- Згадане товариство, а також ППФ “Євротранс”, термін дії договорів оренди з якими закінчився 2 роки тому, незаконно займають більше як 1560 квадратних метри даного гуртожитку, - зазначає голова регіонального відділення Фонду держмайна по Рівненській області Віктор МАТВІЄНКО. - Підприємці не лише відмовляються звільняти приміщення, але й продовжують здавати площі в суборенду. Кімнати на 4, 5 та 6 поверхах здавали в оренду разом із людьми, які там проживали. А потім ще й вимагали виселення мешканців. Тож Рівненський міський суд прийняв рішення на користь підприємців, які незаконно захопили державне майно.

Регіональне відділення оскаржувало рішення Рівненського міського суду, згідно з яким було визнано право власності на половину із раніше орендованих ТОВ “Тараопторг” у держави приміщень (понад 600 “квадратів”). Спеціалісти регіонального відділення змогли довести, що рішення суду приймали без детального з’ясування обставин, порушуючи норми матеріального та процесуального права. Скаргу задовольнили.

- Аналогічні справи за позовами колишніх орендарів приміщень гуртожитку - підприємця Климук О.М., ППФ “Євротранс” та КВТПП “Вілет” - також знаходяться у провадженні Рівненського міського суду, - зазначають в прес-службі регіонального відділення. - Підприємці демонструють відверте загарбання державного майна, використовуючи недосконалість вітчизняного законодавства. Тим часом борг за опалення у “горе-гуртожитку” продовжує зростати. Нині він вже становить 130 тисяч 911 гривень.

Підприємці повинні звільнити приміщення протягом місяця та підписати акт прийому-передачі площ, які вони займали.

15.01.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 15.01.2009p. 
На головну сторінку