Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №382 від 05.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Допомога

Минулого тижня у Гощанському районному будинку культури відбувся благодійний концерт, присвячений неповнолітній дівчинці із села Речиця. Дитина потребує невідкладної медичної допомоги. Організатором цієї благочинної акції став відділ у справах сім’ї та молоді. Сума коштів, виручених під час концерту, склала 662 гривні.

Обговорюємо сучасну українську літературу

Днями до Острозької академії завітав відомий письменник Михайло Слабошпицький. Метою його поїздки стала презентація власних книг та обговорення стану сучасної української літератури. Основною темою для спілкування зі студентами письменник обрав конкурс української мови імені Петра Яцика. На майбутнє він сподівається створити аналогічний конкурс на базі академії.

Гість поділився з аудиторією цікавими бібліографічними довідками про українських митців, які жили за кордоном. Зокрема, пан Михайло пообіцяв студентам, що в травні проведе май-стер-класи проб пера.

Сарненські ”хмарочоси”

У Сарнах з’явився новий житловий масив. На вулиці Грушевського та на сусідніх побудовані приватні будинки та три багатоповерхівки. Частину квартир отримали військовослужбовці, чорнобильці та міліціонери. 60 відсотків квартир були розкуплені, а решта чекають на своїх майбутніх власників. У перспективі плановою стане розбудова ще двох багатоповерхівок.

Досвід волонтерів

Міжнародний обмінний день започаткувала МГО “Дубенська Муніципальна Гвардія”. Два волонтери з Китаю та один з Тайваню навчали молодь міста Дубно інтерактивної англійської мови, а також сприйняття міжкультурного порозуміння.

Протягом дня волонтери проводили учням шкіл інтерактивні уроки англійською мовою, зустрічалися з молодіжними організаціями міста та представниками місцевої влади. Саме завдяки такому навчальному і культурному процесу молодь міста зможе отримати міжнародний досвід, який необхідний для налагодження відносин народу України із Тайванем та Китаєм.

І проїзд став дешевшим

Ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції були виявлені в діях Сарненської міської ради. Саме органом місцевого самоврядування погоджено економічно-необґрунтовану вартість проїзду по місту Сарни. У свою чергу міська влада прислухалася до рекомендацій рівненського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України та переглянула й змінила вартість проїзду.

Населення зростає

Вперше за багато років в Україні у 2008 році народжуваність перевищила смертність у трьох регіонах: Рівненській, Київській та Закарпатській областях. У Рівненській області за минулий рік народилося 17188 немовлят, натомість померло 16245 осіб.

05.02.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 05.02.2009p. 
На головну сторінку