Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №383 від 12.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Кузнецовськ на карантині

10 лютого у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Кузнецовська призупинили навчання. У місті - епідемія грипу. Крім того, до порогового рівня захворюваності на грип та ГРЗ наближаються місто Рівне, Рокитнівський, Радивилівський та Костопільський райони.

Винагорода першості

За особливі досягнення у навчанні, активну життєву позицію та за участь у громадській діяльності студенти першого курсу Національного університету “Острозька академія” отримали іменні стипендії Фонду імені учнів колишньої Рівненської гімназії та стипендії імені Михайла та Дарії Ковальських. Гроші надаються стипендіальним Фондом канадської фундації українських студій.

Визначення найрозумніших

Вперше у Дубно пройшов відкритий молодіжний чемпіонат із гри “Що? Де? Коли?”, який організувала Молодіжна Рада Дубна. Участь у цьому чемпіонаті взяли шість команд. Гра тривала протягом трьох годин і була поділена на три етапи, в кожному з яких визначався переможець.

За загальною сумою набраних балів перемогу отримала команда “С2Н5ОН” (спирт). Зважаючи на успіх даного проекту, розробляється новий чемпіонат, але вже в іншому форматі.

Мізоцьке чудо

У селищі Мізоч, що у Здолбунівському районі, сталося диво. У помешканні місцевої жительки оновилися одночасно три ікони, яким вже понад 70 років. До цього знаменного дня на образах майже нічого не було видно, тепер вони неначе живі. На божественних обличчях з’являється рум’янець, а з одного ока Божої Матері помітна сльоза. Всі охочі мають змогу здійснити паломноцтво і прикластися до чудодійних ікон.

Коли дадуть паспорт?

У деяких районах Рівненщини виникла затримка з видачею паспортів. Основною перешкодою для отримання документу став брак бланків на них.

Усунути цю тимчасову проблему робітники паспортних столів обіцяють вже до кінця лютого. Тим більше, не за горами реєстрація учасників, які досягли 16-річного віку і мають намір взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Кравчук лобіюватиме інтереси краю

Питання добудови обласного онкологічного диспансеру підняв голова РОДА Віктор Матчук під час засідання Ради міжнародного громадського об’єднання “Рівненське земляцтво”.

Звертаючись до першого Президента України Леоніда Кравчука, очільник області наголосив, що Рівненщина - одна з небагатьох областей, де народжуваність перевищує смертність, однак саме через онкологічні захворювання щороку в регіоні помираює близько двох тисяч осіб. Леонід Кравчук відразу погодився бути лобістом інтересів Рівненщини у Києві.

12.02.2009Алла БІДЮК, Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.02.2009p. 
На головну сторінку