Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №392 від 16.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Програма

Устя - стоїть, Басів Кут – витікає

Відтепер на Басівкутському озері можна буде відпочивати, не наражаючись на небезпеку. Працівники управління житлово-комунального господарства не лише обладнали місця для купання й відпочинку людей на воді, але й забезпечили санітарний стан території пляжу. Тепер там будуть газони, фонтанчики, щити. За словами депутата обласної ради Анатолія ОЗІМКОВСЬКОГО, головне - вжити заходів щодо обмеження пересування швидкісними видами водного транспорту, на кшталт, скутерів. Що члени виконкому й пообіцяли зробити.

Проблемою ж у місті залишається стан річки Усті. Але роботи на покращення її екологічно-епідеміологічного стану кожного року відкладаються.

- Бракує коштів виконати весь комплекс робіт по очищенню Усті - розповідає начальник управління економіки Рівненського міськвиконкому Микола КИРЕЯ. - За висновками фахівців, сьогодні Устя належить до п’ятого класу річок, що означає мінімальну швидкість течії. Вода практично стоїть і втрачає здатність до самоочищення.

У 2008 році проводилися підготовчі роботи по реконструкції мосту під шлюзом на Басівкутському озері на суму 1,273 мільйона гривень. Другий етап - розчистка річки на ділянці від Кн.Володимира до Ж.Кюрі - 1 мільйон гривень.

Актуальним залишається й проблема підтоплення міських територій. Найбільше це стосується житлового масиву Басів Кут. У 2008 році на заходи від підтоплення виділили 860 тисяч гривень. На ці кошти на вулиці Малорівненській ввели в експлуатацію насосну станцію, виконали часткове водовідведення, влаштували дренажні колектори, закінчили будівництво відкритої сітки осушувальних каналів.

На 2009 рік бюджету розвитку було виділено 700 тисяч гривень. Крім цього, 2,320 мільйона гривень - на будівництво та реконструкцію колекторів земної каналізації та мереж водопостачання і водовідведення. Тож будемо сподіватися, що цих коштів вистачить, щоби принаймні “запустити” Устю.

16.04.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2009p. 
На головну сторінку