Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №395 від 07.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тенденції часу

Купуємо комп’ютер: важливо, що всередині!

Купуємо комп’ютер: важливо, що всередині!

Настав час, коли персональний комп’ютер із “крутої” друкарської машинки перетворився на головний центр домашніх розваг, і один із головних робочих інструментів для офісних працівників. Комп’ютер використовують ті, хто працює з зображеннями або відеофайлами, з його допомогою дивиться цифрове телебачення. Геймерів залучає сучасний світ комп’ютерних ігор. Крім того, комп’ютер дає змогу вийти в Інтернет, а, отже, й необмежені можливості в пошуку нових друзів, допомагає знайти в стислі терміни будь-яку потрібну інформацію.

Із чого ж розпочати вибір комп’ютера? Перш за все, необхідно визначити, для яких цілей ви плануєте його використовувати.

Можна вирушити в технічний відділ гіпермаркета або в спеціалізований комп’ютерний магазин і вибрати там із запропонованих варіантів уже готовий комп’ютер. А можна знайти когось, хто допоможе вам зібрати комп’ютер, і щоб його “начинка” найкраще відповідала вашим вимогам. У чому плюс придбання комп’ютера в роздріб, то це в тому, що, по-перше, досить часто окремі складові комп’ютера коштують дешевше, ніж комп’ютер із тих же деталей у цілому, по-друге, вам не доведеться переплачувати за не потрібні деталі. Втім, у гарному (але, можливо, дорогому) спеціалізованому комп’ютерному магазині вам запропонують саме те, що ви хочете.

Найчастіше у великих магазинах, які не спеціалізуються на комп’ютерах, але торгують ними, така апаратура має не найкращу технічну начинку. Трапляється так, що процесор у таких машинах дуже потужний, а от інші, не менше важливі частини, набагато слабші. Звичайно, у випадку, якщо комп’ютер використовуватиметься вами для подорожей Інтернетом або для роботи в офісних додатках, то це гарний варіант - ніяких проблем у роботі не буде. Інша справа, якщо ви плануєте працювати в графічних редакторах або грати в сучасні ігри - такий комп’ютер може їх просто не “потягнути”.

Саме тому варто звернути увагу насамперед на те, чого ви очікуєте від вашого комп’ютера, а задача менеджера з продажів - допомогти вам на підставі цього вибрати необхідну модель або деталі комп’ютера.

Можна в Інтернеті почитати відгуки користувачів, які мають аналогічні комп’ютери або “начиння”. А потім, якщо ви вирішите, що деякі частини комп’ютера не надто хороші, можна запропонувати менеджеру замінити їх на більш підходящі, з вашої точки зору.

Звичайно виробники різноманітних частин комп’ютера дають на них гарантію, термін якої залежить від технічних характеристик комп’ютера.

Крім “заліза”, необхідно буде встановити на комп’ютер програмне забезпечення, - по-перше, операційну систему (наприклад, популярну нині Windows XP від Microsoft, або іншу - за бажанням), по-друге, потрібно буде встановити драйвера до різноманітних пристроїв, а також необхідні для вашої роботи програми.

07.05.2009



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2009p. 
На головну сторінку