Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №395 від 07.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

Замість двірників працюватимуть машини?

Замість двірників працюватимуть машини?

Вулиці Рівного будуть чистішими. Впорядковуватиме територію перша і єдина у Рівному вакуумна підмітально-прибиральна машина, яку придбали за 1,1 мільйона гривень. Гроші на таке недешеве задоволення виділили з міського бюджету.

Машина звільнятиме від бруду автошлях, прилоткові частини міста та зливну каналізацію за допомогою шланга. Автомобіль забезпечує екологічно чисте прибирання - пилюка перед щітками змочується водою і курява не здіймається. Дуже доречною ця машина стане восени, коли дороги будуть встелені листям.

Автомобіль в змозі очистити від п’яти до дванадцяти кілометрів дороги за годину. Обслуговуюча бригада працюватиме у дві зміни, тобто, і вдень, і вночі, а відтак за добу можна буде прибрати 200 кілометрів автошляхів Рівного, і вони блищатимуть, як ніколи.

Представники фірми, які продали цю технічну новинку, розповідають, що на ній досить легко працювати, і машина має таку потужність, що може збирати досить великі предмети. А міський голова Рівного Володимир ХОМКО (на фото) натішитись не може такому придбанню. “Я такий задоволений, що й словами не передати”, - ділиться враженнями керманич міста.

Нову машину можна буде побачити на вулицях Рівного вже цього тижня. Прибиратиме вона з весни до осені, за попередньо розробленим графіком, а взимку, можливо, для неї використовуватимуть спеціальне навісне обладнання.

У планах міської влади - придбання машини меншої потужності для прибирання тротуарів. При цьому, як запевнив міський голова, кількість двірників не зменшуватиметься - “роботи вистачить усім”.

07.05.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2009p. 
На головну сторінку