Відповідно до цього, під час перетину кордону ЄС громадянам забороняється ввозити м’ясні та молочні продукти. Однак це не розповсюджується на тих осіб, які приїздять з Хорватії, Гренландії, Ісландії або Фарерських островів, і перевозять вказані продукти вагою не більше 10 кілограмів для власного вжитку.
Правила також не стосуються порошкового дитячого харчування, спеціальних продуктів або харчування, яке необхідне для лікування тварин, якщо вага не перевищує двох кілограмів та якщо вони не потребують умов зберігання у холодильнику безпосередньо перед відкриттям, знаходяться у спеціальній непошкодженій упаковці виробника.
Що стосується рибної продукції (риба та різні панцирні типу: креветки, омари, мертві мідії та устриці), то подорожуючим дозволяється ввозити їх вагою до 20 кілограмів. Правила щодо ваги не розповсюджуються на тих, хто прибуває з Ісландії і Фарерських островів.
Інші ж продукти тваринного походження, такі як мед, живі устриці, живі мідії та, наприклад, слимаки, громадянам дозволяється ввозити вагою до 2 кілограмів.
Зазначені правила не розповсюджуватимуться на продукти тваринного походження, що перевозитимуться між 27 країнами-членами ЄС, або на такі продукти, що ввозяться з Андорри, Ліхтенштейну, Норвегії, Сан Марино та Швейцарії.