Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №399 від 04.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підпільний ринок

У Дубні на польське м’ясо клеїли українські етикетки

У Дубні на польське м’ясо клеїли українські етикетки

Майже шість тонн бездокументної м’ясопродукції іноземного виробника поки що невідомого походження, але під українськими етикетками, виявили рівненські правоохоронці під час перевірки одного з м’ясокоптильних цехів у Дубенському районі.

- У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники відділу ветеринарної міліції спільно зі співробітниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС, Дубенського міськвідділу внутрішніх справ, спеціалістами управління ветеринарної медицини та санепідемстанції району провели перевірку м’ясокоптильного цеху в одному із сіл Дубенщини, - розповідає начальник відділу ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів УМВС України Олександр ТРОЦЮК. - На території цеху знаходився ізотермічний фургон, у кузові якого була готова м’ясна продукція з товаромаркуванням виробництва Польщі. Під час подальшої перевірки в холодильних камерах цеху знайшли аналогічну продукцію, а також сировину та м’ясні вироби невідомого походження. Загальна вага товару - до шести тонн.

За словами Олександра Троцюка, виявлена готова м’ясна продукція була з ознаками фальсифікату - на етикетки іноземного виробника наклеїли вітчизняні. І оскільки власник жодними словами та розумними доводами пояснити цей факт не зміг, як і надати на момент перевірки будь-які документи, які б підтверджували походження, безпечність та якість товару, останній було вилучено з обігу та передано на відповідне зберігання до вирішення питання по суті. За даним фактом і надалі проводитиметься перевірка. І якщо з’ясується, що у підозрілого м’яса таки не було “закордонного паспорта”, його знищать. А громадянинові, який сприяв його незаконній “міграції”, найімовірніше, доведеться тісніше познайомитися з невблаганною буквою Закону.

04.06.2009ВЗГ УМВС



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2009p. 
На головну сторінку