Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №223 від 19.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вокзальний теракт

«Вибухова» п

«Вибухова» п'ятниця 13-го

А ви думали, цього дня обійдеться без злих жартів місцевих «горе-терористів»?

Прибувши на рівненський автовокзал, спершу і не зрозуміла, що коїться. Метушня, тривога, всюди перелякані люди. По вокзалі бігали правоохоронці, кінологи з собаками, а поруч стояли швидка допомога та пожежна машина. «На вокзалі бомба» - почулося від когось і одразу згадалися теракти у Франції. Невже і до нас дійшла хвиля вибухів, які лунали то в одній, то в іншій європейській країні?

Невідомий жартівник гарно постарався, аби ранок «чортового» дня не видався рівненським правоохоронцям надто спокійним. Із самого ранку він зателефонував і повідомив, що заміновано автовокзал, а ще за кілька хвилин виявилося, що «бомбу закладено» в потяг «Ковель-Одеса», який мав ось-ось прибути на платформу. На місце події одразу вирушили десятки правоохоронців, пошукові, евакуаційні та вибухотехнічні служби, які й стали прочісувати нібито заміновані об'єкти.

За словами анонімного «терориста», бомбу було закладено на одній із платформ автовокзалу, тому рятувальні служби одразу евакуювали пасажирів та службовий персонал і стали обшукувати кожен метр. Не пускали на територію вокзалу і прибулі маршрутки, що викликало здивування у пасажирів. Більшість із них одразу припустила, що це такі ж жарти, як із замінуванням рівненського ЦУМу. Тоді вибухового пристрою також не виявили.

Подібна ситуація склалася і на залізничному вокзалі, звідки було евакуйовано всіх людей, а роботу вокзалу припинено. Прибулий потяг довелося відбуксирувати на віддалену платформу, де й провели обшук. На щастя, ні вибухівки, ні навіть натяку на її присутність не виявилося. Як наслідок, відправлення одеського потягу затрималося більше ніж на годину, проте всі залишилися живі-здорові.

Як повідомив директор рівненського автовокзалу Микола СИНЮК, за всі 30 років його роботи подібного іще жодного разу не ставалося. Правоохоронці, впевнений, знайдуть вправного «жартівника», який отримає по заслугам.

- Просто дивують деякі вчинки людей, - говорить начальник залізничного вокзалу м.Рівне Віталій КОЗЛЮК, - адже вони не розуміють, яких збитків завдають. Раніше ми проводили навчання із підкиданням димових шашок, вибухових пакетів, але подібних дзвінків іще не було. Для того, аби перевірити це загрозливе повідомлення, довелося задіяти і правоохоронців, і медиків, і пожежників. «Швидка» б у цей час могла врятувати хворого, а пожежники - погасити пожежу, але через цього «аноніма» дарма був витрачений і бензин, і дорогоцінний час.

Хотілося б подивитися на ту людину, яка не розуміє усю ганебність свого вчинку, адже тільки будучи несповна розуму, можна розважатися таким методом. Будемо сподіватися, що ця людина невдовзі пошкодує про свій вчинок, тим більше, що закон обумовлює відповідне покарання.

19.01.2006Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2006p. 
На головну сторінку