Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №405 від 16.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вголос

Державна інспекція праці сидить без... паперу

Порушення трудового законодавства в органах влади і місцевого самоврядування стало основною причиною для скликання прес-конференції начальником територіальної інспекції - головного державного інспектора праці у Рівненській області Михайлом БУЗИНАРСЬКИМ.

Пан Михайло наголошував на тому, що саме органи державної влади повинні бути взірцем щодо дотримання Законів України, а цього, як показують перевірки - немає. Масово почали порушувати законодавство селищні ради. “У 23-ох селищних радах, які ми перевіряли, були зафіксовані порушення. Насамперед, в оплаті праці”, - зазначив пан Бузинарський. Найчастіше селищні голови дозволяють собі завищувати власну зарплату і нараховувати у “власну кишеню” необґрунтовані премії на надбавки.

А ще “на шляху” державної інспекції праці стало територіальне відділення Антимонопольного комітету у Рівненській області. “На керівника цього підрозділу виконавчої влади В’ячеслава Білібу складено три протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності і скеровано їх до суду”, - пояснює головний інспектор області.

Також по матеріалах перевірки інспекції ініціюватиметься контроль КРУ. “Ми бачимо, що державні кошти направляються не туди, куди потрібно, є перевитрати у виплатах заробітної плати. Частина грошей спрямовується на її видачу, а чи є це законним - нехай з’ясовують фахівці КРУ”, - продовжує розмову пан Бузинарський. Це не останній “набіг” державної інспекції на органи контролюючих інстанцій, такі перевірки проводитимуться й надалі.

Та інспекція не лише знаходить чужі проблеми, а має й свої. “У нас нестача грошей на відрядження для працівників, немає паперу, через це я не зміг гідно підготуватися до прес-конференції, немає навіть чим принтер заправити”, - скаржиться Бузинарський.

16.07.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.07.2009p. 
На головну сторінку