Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №406 від 23.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Потрібно знати

Не обрізав гілку - можеш втратити життя

Не обрізав гілку - можеш втратити життя

Причиною близько 80 відсотків аварійних відключень населених пунктів області від електроенергії є пориви електроліній гіллям недоглянутих садів. Вітер валить дерева, які пошкоджують лінії електропередач, наражаючи на небезпеку людей.

Декілька років тому в селі Обарів трапився нещасний випадок: 11-річний хлопчик на власній присадибній ділянці торкнувся обірваного гілкою дроту і його вразило струмом. Лише після цього прикрого випадку батько обрізав гілля дерев.

Технічний директор ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” Ігор КРАСІНСЬКИЙ на прес-конференції закликав усіх мешканців Рівненської області дотримуватися “Правил охорони електричних мереж” та “Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах”.

“Гілки на деревах повинні обрізати лише їх власники, оскільки робити це на приватній території ми не маємо права. При цьому споживачу треба попередньо звернутися до “Рівнеенерго” та погодити час і дату відключення від напруги”, - зазначив пан Красінський. Та якщо споживач самотужки не може здійснити прорідження свого саду, він має звернутися із заявою до “Рівнеенерго”, яке виділить бригаду і проблему ліквідують безкоштовно.

Тому керівництво ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” вкотре просить населення долучитися до співпраці у виконанні робіт на присадибних ділянках індивідуального житлового сектора, де проходять лінії електропередач. Бо, на превеликий жаль, не всі домовласники охоче йдуть назустріч. “Їм важливіше відро плодів зі свого дерева вартістю 30 гривень, ніж те, що воно може стати причиною знеструмлення багатьох населених пунктів, або, ще гірше - забрати людське життя”, - розповів менеджер із зовнішніх зв’язків підприємства Андрій ПЕРМЯКОВ.

23.07.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 23.07.2009p. 
На головну сторінку