Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №408 від 05.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

У Криничках - новий голова

Нещодавно у селі Кринички Гощанського району відбулися позачергові вибори сільського голови. Попередній керманич села Миколи Гамула за власною заявою склав свої повноваження .

У виборах взяли участь 394 особи з 545, які мали право голосувати. Не дійсними визнано 14 бюлетенів. П’ятеро селян не підтримали жодного кандидата.

За результатами виборів новим Криничківським сільським головою обрано Коваль Олену (член Народної партії). Односельці віддали їй 43,1 відсотків голосів.

Довгоочікуваний міст

Днями у селі Вітковичі Березнівського району відбулося урочисте відкриття мосту через річку Случ. Його побудова обійшлася місцевій громаді у 300 тисяч гривень. Заступник голови обласної Ради Валентин КРОКА повідомив, що зводили його на умовах співфінансування. Значну частину коштів зібрали селяни та місцеві підприємці, 50 тисяч гривень виділила обласна рада, ще стільки ж - сільські депутати.

Загальна довжина новозведеної переправи становить 96 метрів з максимальним навантаженням 25 тонн.

Молодь - за здоровий спосіб життя

На берегах Білого озера, що у Володимирецькому районі, минулого тижня відбувся дев’ятий Всеукраїнський молодіжний мистецький соціально-екологічний фестиваль “Біле озеро”. Традиційно учасниками мистецького дійства стала обдарована творча молодь, не байдужа до проблем довкілля та до найболючіших проблем молодіжного середовища - стрімкого поширення наркоманії та СНІДу.

Програма мистецького форуму була насичена акціями: “Чисте довкілля”, “Екологія”, “Антинаркотик”, “АнтиСНІД”, “Твоє життя - твій вибір”. Постійною особливістю фестивалю стало свято “Спорт для всіх”, організоване обласним центром фізичного здоров’я населення.

У Млинові рибу ловлять гарпуном

Нещодавно на річці Іква у Млинові провели перший етап першості області з підводного полювання, який організувала обласна федерація підводного мисливства.

У змаганнях брали участь 15 учасників, одягнених у ґумові костюми і маски. Правила гри не складні - хто побачить під водою найбільшу рибу і поцілить у неї з ручного гарпуна, той і виграв. Лаври переможця у цьому виді змагання дісталися жителю села Глинськ Здолбунівського району Юрію Загорському.

Німці питимуть дубенську водичку

До Дубенського району мають завітати представники компанії “Євро полюс” з німецько-шведськими інвестиціями. Іноземних гостей зацікавила дубенська вода. Точніше, поставки прісної во-ди з місцевих свердловин. Як зауважив голова Дубенської райдержадміністрації Олександр КОЗАК, напередодні проводили детальний аналіз території району і дійшли висновку, що місцеві водні ресурси можна успішно розробляти.

05.08.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2009p. 
На головну сторінку