Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свобода слова

Москва знову хоче свого Президента

Набожний Янукович, свобода слова і годинник за 30 тисяч євро

“Україна була і залишається для Російської православної церкви дуже важливою територією, і надалі залишатиметься такою”, - заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

У справі закріплення цих позицій Росії не останню роль зіграв візит Патріарха Московського і Всієї Русі Кирила до України. На думку політолога, цей візит ще раз нагадав українцям, що є президент і президент. Один - нинішній, “який скоро відійде в історію”, - виступає за єдину помісну православну церкву. Другий - майбутній, - вже зараз підтримує домінуючу роль російського православного духівництва на території України. Вітчизняні ЗМІ, особливо регіональні і партійні, звичайно ж, переборщили з піаром. Послухаєш їх, і складається враження, що “Кирило приїхав не до України, а особисто до Януковича”.

Проте для Олексія Голобуцького вже очевидно, що “майбутня президентська кампанія мало відрізнятиметься від кампанії 2004 року в плані основних ідеологем. Зрозуміло, що один кандидат, як-то Тимошенко, відстоюватиме прозахідні, проєвропейські ідеї. Другий, Янукович, захищатиме все ті ж цінності, які він захищав у 2004 році”.

У той же час візит Патріарха Кирила продемонстрував одне з головних досягнень української демократії - свободу слова. Порівнюючи те, як висвітлювали візит російські і українські ЗМІ, Олексій Голобуцкий ще раз переконався: Україні є чим пишатися в плані свободи слова. Так, “про годинник за 30 тисяч євро в Україні знали всі, а в Росії жоден телеканал про це не сказав”. “Напевно, росіяни трохи відвикли від того, що вони живуть в абсолютно іншому інформаційному просторі”, - припустив він.

Як відомо, наступного дня після того, як Патріарх Кирило в ефірі “Інтера” засудив надмірне споживання та гонитву за дорогими речами, закликав українців до скромного та аскетичного способу життя, фотокореспондент сайту “Главред” зафіксував, як з-під рукава патріаршої ряси весело блищить швейцарський годинник за 30 тисяч євро - близько 350 тисяч гривень.

26.08.2009“ГЛАВРЕД”



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. 
На головну сторінку