Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Визнання

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник став Героєм України

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник став Героєм України

За визначні особисті заслуги перед Україною у збереженні та примноженні національної освітянської спадщини 22 серпня у Батурині Президент України Віктор Ющенко офіційно вручив державну нагороду “Герой України” ректору Національного університету “Острозька академія” професору ПАСІЧНИКУ Ігорю Демидовичу.

У 1994 році почала відроджуватися Острозька академія. За словами Ігоря Пасічника, реалізовувати цю справу відмовлялися не лише викладачі з науковими ступенями, а й викладачі-стажисти. Ігор Демидович, будучи доктором психологічних наук, погодився взятися за відродження національної святині. На місці, де зараз розташовані корпуси академії, були суцільні руїни, не було жодної книжки, жодного викладача, однак завдяки Божому благословенню та спільній наполегливій праці вдалося відродити університет і підняти його на високий європейський рівень.

Ігор Пасічник стверджує, що присвоєння йому державного звання “Герой України” - це досягнення усього колективу Національного університету "Острозька академія", який довів, що у невеличкому містечку Острозі можна організувати вищий навчальний заклад, що за рівнем надання освітніх послуг нічим не поступається столичним вузам. Саме ця ідея стала мотивацією для Кабінету Міністрів України надати Острозькій академії статус автономного (самоврядного) дослідницького навчального закладу.

Досягнення таких успіхів для Острозької академії - це перш за все показник, який зобов’язує надзвичайно багато працювати, щоб постійно тримати високу планку та належний рейтинг довіри до навчального закладу серед української та світової громадськості. “Найважливіше завдання, яке поставила перед собою Острозька академія і яке потрібно реалізовувати - це підготовка для України свідомих громадян і будівників цієї держави. Знання, вміння і навички можна одягнути на будь-яке тіло, але важливо, щоб це тіло було особистістю у поєднанні з високими духовними і моральними принципами”, - коментує Ігор Пасічник.

26.08.2009Олексій КОСТЮЧЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. 
На головну сторінку