Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №224 від 26.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#СБУ попереджає

Три роки тюрми за нелегалів

Віднедавна наш регіон став транзитною ланкою транснаціональних каналів нелегальної міграції іноземців до країн Західної Європи. До того ж, різноманітну допомогу нелегальним мігрантам надають і громадяни України, які не повністю усвідомлюють, що таким чином порушують законодавство нашої держави.

Наприкінці минулого року набрав законної сили обвинувальний вирок, винесений Корецьким районним судом Рівненської області у кримінальній справі, порушеній слідчим відділом УСБУ в Рівненській області стосовно громадян України К.Ю. та Н.В. за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 (»Незаконне переправлення осіб через державний кордон України») КК України.

Підприємливих громадян було затримано на автошляху Київ-Чоп поблизу м.Корець. У двох автомобілях, які зупинили співробітники УМВС України в Рівненській області, виявлено 8 іноземців афганського походження, що незаконно потрапили та перебували на території України. Спільно проведеною перевіркою працівниками УСБУ та міліції було встановлено, що вищезгадані громадяни України перевозили нелегальних мігрантів до західного кордону країн Західної Європи.

В ході судового розгляду вина обох підсудних була повністю доведена. Вони підтвердили, що дійсно погодилися за винагороду здійснити протизаконне перевезення. Згідно з обвинувальним вироком, їм призначено покарання - 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном для К.Ю. - 3 роки, Н.В. - 2 роки.

Хотілося б застерегти мешканців області від надання транспортних послуг нелегальним мігрантам у їх пересуванні територією України, сприяння їм у тимчасовому притулку. Адже, згідно зі ст. 332 КК України, такі дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією засобів вчинення злочину. А незнання закону не звільняє від правової відповідальності. То чи варто випробовувати долю?

26.01.2006Прес-група УСБУ в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2006p. 
На головну сторінку