Рецепт. Листя та квітки чорниць, висушені в тіні, стручки квасолі, листя і квіти суниць лісових, квіти лопуха, квіти волошки синьої (все в рівних пропорціях). Одну столову ложку сировини залити 1 склянкою окропу, настояти впродовж ночі, пити по 1/3 склянки до їди. На час лікування вилучити з раціону сире молоко, замість цукру вживати мед. Пити настій щонайменше 40 днів (до 2-х місяців).
Рецепт. Впродовж 20 днів щодня вечеряти о 17-18 та о 19-20 годині гарбузовою кашею, яку готують так: 1/2 склянки пшоняної крупи варити в 1 літрі води, доки вона повністю розвариться. Додати 200 г сирого гарбуза і ще варити протягом 20 хв. Трохи підсолити, додати 1 чайну ложку олії.
Рецепт. Сухі стручки квасолі потовкти. 3-4 столові ложки настояти у 500 мл окропу (в термосі протягом 5 годин). Пити тричі на добу за 30 хвилин до їди по 1/2 склянки впродовж 27 днів.
Рецепт. Розсіл квашеної капусти пити теплим по 1/3 склянки 2-3 рази на день. Курс лікування - 7 днів, тиждень перерви, повторити ще 2-3 курси залежно від того, як себе почуваєте.
Рецепт. Взимку і навесні у страви із червоного тертого сирого або вареного буряку додавати розмочені в гарячій воді курагу та урюк (2-4 штуки), вживати страву 3-4 рази на тиждень.