Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №414 від 17.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розголос

Суд “підіграє” порушникам закону?

Суд “підіграє” порушникам закону?

За самовільне будівництво ще довго болітиме голова у наших чиновників. Тому в черговий раз вони вирішили обговорити протиправний вчинок одного рівненського підприємця, який зробив прибудову на майдані Незалежності. Вже досить тривалий час будівля стояла без відповідних узаконень, та декілька днів тому там розгорнули комерційну діяльність. Логічним стало і зацікавлення міської ради щодо цього “самобуду”.

Як згодом виявилося, дозволів для винахідливого підприємця ніхто не надавав, навпаки - міське управління архітектури відмовило йому у цьому будівництві. Проте наполегливий підприємець цього так не залишив і у відповідь оскаржив рішення в суді, який постановив: відмовити міській раді у зносі добудови.

“Це питання принципу, оскільки ми неодноразово попереджали цього підприємця, що будівлі там не місце”, - коментує ситуацію голова постійної бюджетної комісії міської ради Сергій ПАЛАДІЙЧУК. Та, на жаль, міська влада безсила і справедливість не на її боці. Суд визнає, що підприємець має право на цю будівлю, оскільки вона відповідає усім санітарно-будівельним нормам.

Та надія, як відомо, помирає останньою. Міська влада таки ще сподівається добитися правди, оскільки в законі чітко сказано, що за такі неправомірні дії передбачена кримінальна відповідальність. Тому народообранці бажають залучитися допомогою органів УМВС, прокуратури міста та податкової.

17.09.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2009p. 
На головну сторінку