Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Змагання

Золотий дебют рівненських кінологів

Золотий дебют рівненських кінологів

Упродовж трьох днів у селі Городок проходив чемпіонат Міністерства внутрішніх справ з багатоборства кінологів. За титул переможця змагалося 27 команд (61 учасник з собакою) з усіх куточків України.

Міліціонерам та їх підопічним “мухтарам” потрібно було подолати смугу перешкод, виконати комплекс вправ загальної й спеціальної підготовки розшукових собак та показати майстерність у службовому біатлоні. Ані вік пса, ані його порода ролі не грали. І хоча найчастіше інспектори-кінологи тренують для роботи вівчарок, трапляються серед хвостатих “правоохоронців” і ротвейлери, різеншнауцери, малінуа.

Для рівненських собак - трирічних вівчарок Діни та Багіри, які захищали честь області із молодшими інспекторами-кінологами груп кінологічного забезпечення Рівненського та Острозького МВ Юрієм СИНИЧИЧЕМ та Олександром КЛИМЧУКОМ, чемпіонат став своєрідним дебютом.

- З Багірою я працюю два з половиною роки, - розповідає Олександр Климчук. - Пригадую, що коли з магазину в селі Бармаки невідомі викрали алкогольні та тютюнові вироби, Багіра відразу взяла слід і привела слідчо-оперативну групу під саму хату, де крадії вже розливали крадену горілку та курили цигарки.

Понад два роки не розлучається з вівчаркою Діною, також вихованкою кінологічного центру УМВС, і Юрій Синичич.

- Діна допомогла розкрити не один злочин, зокрема, чимало крадіжок, - розповідає Юрій. - Коли патрулюємо з нею місто, слідкує, щоб ніхто не робив різких рухів у мій бік.

Вже на першому етапі змагань обидві рівненські собаки задали непоганий темп і собі, і своїм господарям… і врешті-решт піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, здобувши перемогу в командному заліку. Друге місце виборола команда з Полтавщини, а третє - з Чернігівщини. Між іншим, золото особистої першості також залишилося у рівнян. Його у скарбницю нашої збірної принесли Юрій Синичич та його Діна. Срібло дісталося Андрію Смолінському з Полтавської області, а бронзу повіз до Чернігова Олександр Остапець.

- Мене переповнює гордість за неабиякі досягнення моїх колег, - зазначив очільник УМВС України в Рівненській області Ярослав ГОЛОМША. - Однак у цій завзятій спортивній боротьбі немає і не може бути переможених, - адже у ній зміцніла міліцейська дружба, яка здатна поставити надійний заслін злочинності, і ваші чотирилапі друзі, без сумніву, в цьому допоможуть.

01.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку