Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Опитування

Катюзі - по заслузі

Громадськість гідно оцінила валютні спекуляції Ющенка та Нацбанку

94 відсотки українців вважають, що винними в знеціненні гривні є Національний банк та Президент Віктор Ющенко. Про це свідчать результати голосування аудиторії п’ятничної програми “Шустер.Live”, яка віддзеркалює думку всього дорослого населення України.

Так, 57 відсотків громадян заявили, що в падінні гривні винен Національний банк. Ще 37 відсотків назвали винним у цьому Президента Віктора Ющенка. Лише 6 відсотків опитаних назвали відповідальним за знецінення гривні Кабінет Міністрів.

Протягом програми, в якій відбувалася жорстка дискусія, кількість тих, хто покладає вину за знецінення національної валюти на Президента, зросла на 9 відсотків, а кількість тих, хто винуватить у цьому Прем’єр-міністра, скоротилася на 8 відсотків. Оцінка ж відповідальності НБУ залишилася незмінною.

Як раніше повідомлялося, про відповідальність НБУ та Президента Ющенка за валютні спекуляції заявляли численні політики та експерти. Зокрема, один із керівників Партії регіонів Борис Колесников заявив, що “пряма відповідальність лежить на голові Нацбанку, на менеджменті Нацбанку, і особисто на Президентові”. А голова донедавна пропрезидентської парламентської фракції НУ-НС Микола Мартиненко зазначив наступне: “Гривня стала розмінною монетою у виборчій кампанії діючого Президента”. Як бачимо, опоненти по Майдану зійшлися в оцінці діяльності Президента.

За словами Мартиненка, “завдяки проведеним махінаціям з курсом, з’являються мільярдні кошти, які будуть спрямовані на кошторис виборчої кампанії Президента”. Цю думку поділяє й голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров.

Водночас, висловлюючи свою незгоду з політикою НБУ, у відставку подав заступник голови Нацбанку Олександр Савченко. При цьому він зауважив, що тиск на Центробанк з боку Секретаріату Президента і безпосередньо голови держави є очевидним.

01.10.2009Юрій ПОЛУПАНОВ (інформогляд)



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку