Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Хто кого?

Рівняння з двома відомими

Основна боротьба за президентство розгорнулася між Тимошенко та Януковичем Інші - плутаються під ногами та пудрять голови

Сьогодні в Україні основна боротьба за пост Президента розгорнулася між двома політиками – лідером Партії регіонів Віктором Януковичем і лідером БЮТ Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це заявив директор Інституту Горшеніна Кость Бондаренко в Харкові. За його словами, саме в Януковича і Тимошенко, за соціологічними даними, найбільші шанси вийти до другого туру й одержати пост Президента.

Решта кандидатів у президенти, на думку експерта, ставлять перед собою більш приземлені цілі. Наприклад, лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк хотів би стати прем’єр-міністром при Президентові Януковичеві. Сергій Тігіпко намагається стати альтернативним лідером Сходу України.

Як відомо, результати останніх соціологічних досліджень засвідчують, що рейтинги Тимошенко та Януковича зрівнялися. Так, за результатами опитування, проведеного компанією “Соціс” у серпні цього року, розрив між лідером БЮТ та лідером ПР перебуває в межах статистичної похибки. За Януковича у другому турі готові проголосувати 38 відсотків опитаних, а за Тимошенко - 36,3 відсотка (похибка - 2,8 відсотка).

При цьому президент “Соціс” Микола Чурілов відзначив, що в Тимошенко залишається “прихований резерв”. Адже, як свідчать результати останніх виборів, в яких брала участь політична сила прем’єра - БЮТ, “біло-сердечні” набирали завжди більше голосів (до 10 відсотків плюсу), ніж передбачала соціологія.

01.10.2009Остап ОХРІМЕНКО (інформогляд)



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку