Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бюджет

Влада оптимізовує мережі медустанов?

Члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків констатують, що, згідно з новими принципами формування бюджетів, обласна скарбниця наступного року буде не здатна утримувати наявну кількість об’єктів обласної комунальної власності. Відтак назріла потреба провести оптимізацію мережі установ, зокрема - у медичній галузі.

Стурбованість депутатів обласної ради поділяє і начальник головного фінансового управління ОДА. За словами Людмили КУШНЕР, новації в тому, що більшість ресурсу буде йти безпосередньо в бюджети сіл. Таким чином, обласний бюджет не матиме коштів, щоб утримувати велику кількість закладів.

- Тоді ми повинні звертатися до сіл та селищ, аби щодо деяких об’єктів вони перейшли на співфінансування. Хоча ми всі розуміємо, як важко ці кошти буде залучати, - зазначив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Олег ХОМИЧ. Відтак, за його словами, зараз саме час реалізувати те, про що говориться давно, - провести оптимізацію мережі медичних установ. “Адже це очевидно: 240 мільйонів, які ми виділили на медицину цього року, для бюджету наступного року - цифра астрономічна”, - додав Олег Хомич.

Тепер усі чекають на пропозиції від управління охорони здоров’я.

01.10.2009Прес-служба обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку