Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №417 від 08.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

Українська еліта - за Тимошенко

Другого жовтня в Будинку вчених зібралися представники рівненської інтелігенції, семеро із тих, котрі поставили свої підписи у документі “Національна еліта за єдність” (Віктор Мазаний, Максим Гон, Василь Галуха, Володимир Сніжний, Тамара Кукса, Володимир Чабан, Антон Антоневич). Що ж спонукало різних за професією та матеріальним статком людей, жоден із яких не є членом чи працівником штабу БЮТ, об’єднати свої голоси?

Усі вони переконані, що сьогодні найкращим кандидатом у президенти України є прем’єр-міністр Юлія Тимошенко - Голова політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.

На думку Василя ГАЛУХИ, доцента Рівненського державного гуманітарного університету, творча інтелігенція сподівається на те, що майбутні президентські вибори допоможуть вирішити соціально-економічні проблеми, які існують в Україні: “Рівень нашої держави значно відстає від європейського, а відтак потрібно діяти рішуче і швидко. Це може зробити лише одна людина”.

“Я погоджуюся із тим, що сьогоднішній рівень зарплат низький, але, враховуючи нинішню ситуацію у світі, економічну кризу в країні, добре, що уряд дбає про те, щоб вчителі та інші працівники бюджетної сфери вчасно отримували платню. А ще я, як бабуся новонародженої трійні, задоволена соціальними виплатами, які встановила Юлія Володимирівна”, - розповідає Тамара КУКСА, Заслужений вчитель України.

Своєрідним “гетто” назвав умови проживання сучасної української інтелігенції завідувач кафедри політичних наук Рівненського державного гуманітарного університету Максим ГОН, і додав: “Нинішня влада, страждаючи комплексом нарцисизму, не слухає нікого і нічого. Месіанства чи змагання в патріотизмі ми вже не хочемо, тому що людям потрібна реальна робота конкретних керівників. Оскільки “коней на переправі не міняють”, ми виходимо з тих політгравців, які вже закріпили свої позиції. На сьогодні кращої кандидатури, ніж Юлія Тимошенко, ми не бачимо. Розуміємо, що ризикуємо, обираючи будь-кого. Але ми несемо відповідальність перед краянами, перед власними дітьми за те, що робимо. У нас є два варіанти: мовчати або говорити - ми обираємо друге”.

08.10.2009Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2009p. 
На головну сторінку