Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №418 від 15.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Оранжевий світ “двох щасливців”

Оранжевий світ “двох щасливців”

“Ми - двійко щасливців”, - так сказала про себе та свого чоловіка Євгена київська художниця Олена КРУТОГОЛОВА на відкритті їхньої виставки “Веселковий колір” у мистецькій галереї “Зуза”.

І, справді, при першому погляді на яскраві, трішки по-дитячому наївні роботи, населені казковими тваринками, розумієш, що написати таке можуть лише дуже щасливі люди, сповнені оптимізму та позитиву. “Ми не є художниками за освітою, але не переймаємося цим, - адже певне художнє “невігластво” позбавляє нас багатьох обмежень… Ця професія нам до вподоби, бо саме вона максимально вільна, і дає можливість виразити себе найбільш повно. До того ж, ми абсолютно автономно працюємо - самі малюємо, оформлюємо роботи (рамочки теж ручної роботи), а потім знаходимо, у чиї добрі руки віддати наших улюбленців”, - ділиться пані Олена. На запитання, чому вони обрали саме такий стиль - декоративний та навмисне спрощений, художники відповіли, що пробували писати й класичні роботи, але це їм здалося нецікавим. А ще їм не подобалися запитання щодо особливого змісту, який вони буцімто мали вкладати у свій витвір. Нинішні ж їхні роботи - надзвичайно прості й доступні для розуміння як дорослих, так і дітей.

“Ми хочемо, щоб гості виставки отримали ту частку позитиву, яку ми намагалися передати. Життя - дивовижна річ, і доки ми живі та здорові, потрібно радіти, а не сумувати, адже більшість проблем сучасного життя є надуманими і непотрібними. Ми несемо у світ наше уявлення про красу і добро, і прагнемо, щоб так робили усі”, - підсумував Євген.

15.10.2009Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 15.10.2009p. 
На головну сторінку