Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №420 від 29.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Армспорт

Майстер-клас від рівненських стронгменів

Майстер-клас від рівненських стронгменів

Чемпіон світу із армреслінгу Сергій Стасюк став переможцем першого Відкритого кубку Рівного із армспорту.

Помпезний фінал змагань відбувся у приміщенні одного зі спортивних храмів міста - “Стадіо пабі”.

З-поміж більш ніж сотні учасників після кваліфікаційного раунду, який відбувся раніше, залишилося лише десять претендентів на перемогу.

Серед них чемпіон світу з армреслінгу Сергій Стасюк, кандидат у майстри спорту із гирьового спорту Андрій Радчук, чемпіон області із армспорту Сергій Ващук, Іван Мельник, Михайло Новак, Юрій Тарасюк, Михайло Свинарчук, Микола Трофимчук, Олександр Литвинчук та вантажник товарного цементу Олександр Краєвський.

Участь у фіналі турніру останнього довела тезу, що змагатися за перемогу могли не лише спортсмени-професіонали, а й усі бажаючі. До речі, Олександр Краєвський виступив на доволі-таки високому рівні, вибувши із боротьби за призові лише у третьому раунді фінального туру.

Але про все за порядком. Передував офіційним змаганням показовий виступ судді турніру, триразового світового рекордсмена із гирьового спорту, Руслана Пономарьова. Не кожен зможе жонглювати 32-ох та 24-кілограмовими гирями, ніби повітряними кулями.

Затим присутній на фінальній частині Відкритого кубку міста з армреслінгу мер міста Володимир Хомко побажав успіху всім претендентам, і боротьба розпочалася.

Змагання проходили за коловою системою. Тобто, за планом спортсмени по черзі зустрічалися один із одним. Претендент, що зазнавав поразок у двох сутичках, вибував із боротьби за титул чемпіона.

Зрештою після більш, ніж двох десятків захоплюючих сутичок, до фіналу чемпіонату потрапили двоє найдостойніших: Олександр Литвинчук та Сергій Стасюк.

Перший дійшов до фінального двобою без поразок, другий - в одній із попередніх сутичок поступився Сергію Ващуку.

Таким чином, за регламентом змагань, Олександру Литвинчуку у фінальній сутичці достатньо було перемогти лише раз, натомість Сергій Стасюк повинен був двічі пересилити опонента, щоб стати абсолютним чемпіоном. У цей важливий для обох спортсменів момент вирішальну роль відіграв досвід. Останнього виявилося більше саме у Сергія Стасюка.

Чемпіон, окрім визнання публіки, отримав цінний приз із рук мера міста Володимира Хомка.

Розповідає чемпіон Відкритого кубка Рівного із армреслінгу, Сергій СТАСЮК: “Приємно брати участь у подібних змаганнях, ще приємніше - перемогти. Сьогодні жодні статуси та попередні нагороди учасників не відігравали вирішальної ролі. Спорт є спорт, навіть аматор чи початківець завжди має шанс спіймати більш досвідченого професіонала на помилці й здобути перемогу. Був радий змагатися у такому чудовому товаристві і приємній атмосфері”.

Співорганізатор чемпіонату, власник мережі “Стадіо паб”, Сергій ПОНУРКО: “Ці змагання стали вдалим починанням. Сподіваюся, що віднині Відкритий кубок міста із армреслінгу стане щорічним турніром. Сьогодні вболівальники і просто шанувальники цього чоловічого спорту зуміли на власні очі побачити виступи найсильніших рукоборців області”.

29.10.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2009p. 
На головну сторінку