Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 19.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скандал

Квартири - лише через суд?

Багато мешканців Рівного розуміють, що на свою зарплату вчителя, простого робітника, будівельника і тим більше - допомогу чорнобильця - за життя неможливо “нашкребти” потрібну суму на власне житло. Та й взяти кредит у банку їм не під силу: рівень зарплати не дасть можливості виплачувати банку 700 доларів щомісячно, і, до того ж, де взяти 10-15 тисяч “зелених” на перший внесок? Тому люди стають в місцевих органах влади на квартирний облік для отримання безкоштовного житла з примарною надією поліпшити колись свої житлові умови - якщо не для себе, то хоча б для дітей.

Гру в лотерею нагадує пільговикам черга на отримання житла в обласному центрі. Люди, котрі стоять в ній більше 20-ти років, до останнього не впевнені в тому, що квартиру їм таки дадуть. З дня на день рівняни, які знаходяться в першій десятці квартирної черги, чекали на новеньке житло. Проте не врахували, що є третя гілка державної влади - суд, який і розставляє всі крапки над “і”.

Днями у Рівному розгорівся квартирний скандал. Мешканці міста, які стоять на черзі на отримання пільгового житла вже близько одинадцяти років, не можуть його отримати. Ті, хто у списку були першими або другими, втратили цю можливість. Натомість квартири відійшли тим, хто виграв суд. На думку ображених законом мешканців, влада вчинила з ними несправедливо, тому їм залишилося одне - брати штурмом житловий відділ міськвиконкому.

Проте начальник відділу обліку і розподілу житла Рівненського міськвиконкому Юрій ЩЕРБАКОВ розводить руками. Каже, що діяв у межах закону: троє черговиків, які отримали житло в новенькому будинку по вулиці Соборній,450, мають рішення суду, а воно, відповідно, оскарженню не підлягає. “На сьогодні у нас є 11 рішень суду, які прийняли раніше, і які ми маємо виконувати. Тим більше, що це державні квартири, які облдержадміністрація передає на розподіл міській владі”, - пояснює пан Щербаков. Пан Юрій розуміє ображених мешканців, але нічим зарадити не може, - адже є рішення суду.

Обурені “чорнобильці”, які входять до першої десятки черги, не збираються сидіти, склавши руки, відтепер вони планують також звернутися до суду, аби після цього у відділі обліку та розподілу житла з’явилися судові рішення, які зобов’яжуть чиновників і їм виділити квартири.

19.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2009p. 
На головну сторінку