Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 19.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

Що говорить Яценюк у своєму штабі

Те, що відбувалося в Києві 30 жовтня, не було призначено для сторонніх вух: Арсеній Яценюк проводив зустріч зі своїми соратниками. Людей було багато (кажуть - близько тисячі), з’їхалися з усіх регіонів. Деякі “замітки на полях” діалога з лідером стали надбанням громадськості.

Буду випалювати розпеченим залізом!

…Юрій Біляченко, Херсонська область: Що стало причиною того, що сьогодні ми ставимо питання таким чином, що країну потрібно рятувати? Хто винен і в чому конкретно винен?

Арсеній Яценюк: Це класичні запитання: хто винен і що робити. Я думаю, що ви краще від мене знаєте, хто в цьому винен - кого вибрали, того й маємо. Нам нікого чужого не прислали. Ми всі ходили на вибори, опускали бюлетені.

Юрій Біляченко: І я ходив, і ви ходили - усі ходили. Я вам скажу, що люди на це скажуть. Скажуть: “А як ми могли їм не дозволити, які в нас механізми?”

Арсеній Яценюк: Ми повинні пояснити людям, що не можна від влади чекати того, чого вони не роблять самі. Не можна чекати, що там будуть кристально чисті люди, а самим можна грішити. Так не буває. Маємо нагорі те, що обрали знизу.

Юрій Біляченко: Як ви пропонуєте розривати це зачароване коло?

Арсеній Яценюк: Ми будемо починати з себе. Я вам кожному адресую персональне запитання: ви готові відмовитися від того, щоб іти старим курсом у владу, тобто, для того, щоб ділити власність, щоб купувати місця в партійному списку, купити маленький мерседесик і хатку побудувати? То я вам так скажу: “розпеченим залізом” я буду це випалювати...

Про людей першого

і другого сорту

…Тичинська Олена, Житомирський район: Наскільки я зрозуміла, ви категоричний противник страхової медицини. Ви за бюджетну медицину. Мій сусід живе за принципом “що б не робити, аби лишень нічого не робити”. Я працюю, працюють інші мої сусіди. Чому, якщо я занедужаю і він занедужає, ми будемо лікуватися однаково за рахунок держави, на яку я працюю, а він ні?

Арсеній Яценюк: Тому що він людина. Уявляєте?

Тичинська Олена: Не уявляю. Чому він прийшов у цей світ і нічого не робить, а має від держави отримувати ті ж блага безкоштовно?

Арсеній Яценюк: Тому що таке суспільство. Завдання суспільства - дати йому роботу й змусити його працювати, а не дати йому можливість умерти. От ви розумієте, що ви зараз сказали? Ви зараз, у принципі, висловили те, що є в нашому суспільстві - заздрість, ненависть один до одного, бажання переступити через когось. Це живе в нас. Хіба я сказав, що він не повинен працювати? Він зобов’язаний працювати. Але це не означає, що ми людину повинні перетворити на тварину. “Я працюю - я лікуюся, а він нехай здохне” - це ж з ваших слів. “Він же гірший, ніж я. Я першого сорту, а він другого сорту” - ви це сказали...

Жодних “кроків”

для інвестора!

… Захарченко Євген, Київ: Яких заходів ви будете вживати для того, щоб у нашу країну прийшли інвестиції? Тому що без інвестицій не буде модернізації. І як ви будете захищати інтереси інвесторів, якщо у нас всі інвестиції використовуються не за призначенням?

Арсеній Яценюк: Я вам відкрию таємницю. Я не буду взагалі жодних “кроків” робити для інвестора. Просто жодних. Тому що інвестор або приходить, або не приходить. Це самовизначення самого інвестора. Ти які пряники не роздавай, він ніколи не прийде в ту країну, де він не розуміє, чим займається країна; де він не розуміє, хто взагалі в країні старший; де він розуміє, що в цій країні немає проекту.

Захарченко Євген: Чому? У нас же в Україні були інвестори...

Арсеній Яценюк: В принципі, так. Вони тут були. У сучасній економіці це називається короткостроковий інвестор, по-людськи це - спекулянти. Вони витягнули звідси спекулятивний капітал, і не під 3 відсотки, як у Європі, а із прибутковістю українською - 20 відсотків річних. То я такого інвестора захищати не буду. Мені потрібен інвестор, що прийде сюди ризикувати зі мною. Разом. Заробляти гроші і ризикувати. Тоді я йому дам всі гарантії. Він прийде, коли побачить, що тут дійсно є проект, тут іде велике будівництво...

Доведеться комусь ламати хребет...

…Леонід Ващенко, Донецька область: Арсенію Петровичу, у нас дуже багато функцій покладено на державу. Як все це реалізувати, адже держава в нас - поганенький господар, державні структури у нас - найкорумпованіші, контролюючих структур у нас більше 80-ти. Як ви думаєте переломити це все?

Арсеній Яценюк: Ми для цього й зібралися. Ви ж пред-ставлятимете державу. От ви навіщо прийшли у “ФРОНТ ЗМІН”? Я персонально вас запитую. Дивіться, який хитрий. Каже: “А як ви, Арсенію Петровичу, будете це робити? А я там посиджу в кріслі й подивлюся, чи вмієте ви працювати”. Так не вийде. Ви також будете це робити.

Леонід Ващенко: Це ж потрібно всі структури змінювати…

Арсеній Яценюк: От і змінюйте, шановний. Для цього “Новий курс”. Для цього ми тут і зібралися. Так, змінювати. Так, буде великий опір. Буде запеклий бій. Ви навіть собі уявити не можете, який він буде. Тому що ми ставимо реальні цілі. Ми ставимо реальні завдання. Доведеться ламати. Декому й хребет доведеться ламати. Якщо цього не зробити, хребет буде зламано українській державі. Ніхто не буде нас зустрічати зі сподіваннями й оплесками. Буде складна боротьба, на що я вас і налаштовую. Ви повинні захищати ідею. Якщо ви її захистите, якщо за вами підуть люди, отоді й будуть зміни. А просто так, через виступ одного Яценюка, нічого не зміниться. Зміниться тільки тоді, коли ви разом з Яценюком і 46 мільйонами підете це робити. Тому - це не моє завдання. Це наше завдання!..

19.11.2009Світлана КОЧЕТОВА



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2009p. 
На головну сторінку