Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спадок

Снаряд “Катюші” побачили в Горині

Снаряд “Катюші” побачили в Горині

На дні річки Горинь, поблизу села Рясники Гощанського району, під час підводної фотозйомки знайшли підозрілий металевий предмет, схожий на снаряд. Проявлені фотографії не залишили сумніву, що це вибухонебезпечний предмет.

Про свою знахідку Сергій Протасов відразу повідомив органи виконавчої влади. Небезпечний відрізок річки взяли під охорону співробітники міліції. У зв’язку з тим, що підозрілий предмет знаходився на глибині більше трьох метрів, на обстеження вказаного відрізку акваторії річки прибули сапери-піротехніки із Хмельницького аварійно-рятувального загону спецпризначення. Вже наступного дня сапери МНС почали обстеження вибухонебезпечного предмету та підняття його з дна річки.

- Практично при нульовій видимості водолаз-піротехнік встановив, що це 60-кілограмовий реактивний снаряд М-13 до Радянської “Катюші” часів Другої Світової війни, - розповідає інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро МЕЛЬНИК. - Через кілька годин напруженої та небезпечної роботи снаряд підняли на берег річки, завантажили у спецавтомобіль та знешкодили.

Між іншим, радіус ураження такого реактивного снаряду становить близько півтора кілометра. І саме на цьому відрізку річки місцеві мешканці полюбляли ловити рибу та відпочивати.

26.11.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку