Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №425 від 03.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Круглий стіл

Право на працю - право кожного

Основною темою засідання круглого столу, яке нещодавно відбулося у Рівному, стала проблема зайнятості працездатних людей з особливими потребами.

Найсуттєвішою перепоною у працевлаштуванні таких осіб є передусім упереджене ставлення до інвалідів. Роботодавці наперед відхрещуються від людини, коли чують слова “група” чи “обмежена працездатність”. На жаль, в Україні й досі існує стереотип, що такі люди не можуть повноцінно працювати, а між суспільством та інвалідами - велика прірва. На щастя, завдяки ярмаркам вакансій, стіну подібних думок повільно руйнують.

“Ми повинні всіляко сприяти інтеграції таких людей у суспільство, - переконаний директор міського центру зайнятості Андрій ГРЕЩУК. - І результат, як кажуть, не бариться: міський центр зайнятості й надалі проводить успішне працевлаштування інвалідів. Упродовж десяти місяців 2009 року до центрів зайнятості області за допомогою у працевлаштуванні звернулося 1120 осіб з інвалідністю. Місце праці отримали 284 інваліди”.

Нині у Рівному чимало установ пропонують робочі місця для неповно-справних, але далеко не всі з них розуміють, що для цієї категорії працівників є межа навантаження, яку не можна перевищувати.

Нестримна жага до життя і праці цих людей викликає повагу й заохочує до зустрічних поривів і реальних справ. Звісно, є й ті, хто “зациклився” на своїй проблемі та для кого увесь світ замкнувся в чотирьох стінах. Таким потрібна конкретна допомога та яскравий приклад самореалізації ближнього. Їх потрібно лишень підштовхнути, дати відчути дружнє плече підтримки.

03.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2009p. 
На головну сторінку