Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №425 від 03.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На комісії

Рівняни грітимуться в борг

Надворі - грудень, а жителі Рівного не поспішають розрахуватися за подачу тепла в їхні оселі. Директор КП “Теплотранссервісу” Петро СЕРГІЙЧУК говорить, що рівень проплати населення за поточний опалювальний сезон становить лише 37 відсотків. Тож аби не впасти “лицем у бруд” перед тими ж жителями та НАК “Нафтогаз”, керівництво теплопостачального підприємства вирішило звернутися до місцевої влади за допомогою. Просять дозволу на отримання 13-ти мільйоного кредиту від “Ощадбанку”.

Таким чином “Теплокомуненергія” зможе розрахуватися з боргами за газ, які встигли накопичитися за два неповні місяці опалювального сезону. “Ми беремо 13 мільйонів гривень кредиту на два роки під 22 відсотки річних, натомість під заставу даємо комунальне майно на вулицях Д.Галицького,27, Кн.Володимира,108, та частково на Кн.Володимира,75”, - говорить пан Сергійчук.

У НАК “Нафтогаз” пообіцяли дати газ в обмін на погашення хоча б 10-ти мільйонів гривень боргу. Тому з 13 мільйонів десять підуть на розрахунки із “Нафтогазом”, 1,6 - на зарплати, а 1,4 мільйона гривень спрямують на погашення кредиту 2007-го року.

Петро Сергійчук скаржиться, що цьогоріч міська влада не виділила із бюджету жодної копійки на підготовку до опалювального сезону, таким чином змусивши теплопостачальне підприємство самотужки проводити заміну тепломереж. “Логічним у цій ситуації стане наступне: відсотки за отриманий кредит платитиме міська влада, тобто, ми з вами. А це не так і мало - близько 2,9 мільйона гривень”, - розмірковує голова бюджетної комісії Рівнеради Сергій ПАЛАДІЙЧУК.

Наразі ревними боржниками КП “Теплотранссервісу” залишається населення Рівного, яке заборгувало підприємству 19 мільйонів гривень. “Я вже не перший раз наголошую, що інших надходжень, окрім сплати за теплову енергію, ми не маємо, - говорить пан Сергійчук. - Тому маю велике прохання - щоб рівняни розраховувалися вчасно за тепло і гарячу воду”.

Тож, щоб не грітися взимку обіцянками та боргами, бюджетна комісія одноголосно підтримала пропозицію про взяття банківського кредиту під заставу комунального майна. Але існує небезпека - в разі несплати кредиту місто залишиться без власності.

З 1 грудня цілодобову подачу гарячої води розпочинає приватна теплопостачальна компанія Рівного “Рівнетепло-енерго”. Послуга відновлюється для споживачів, які мешкають в районах автовокзалу, мототреку, Боярки, військового містечка та центральної частини міста (вулиці С.Бандери, Київська, Відінська та Дубенська).

- Для стабільної подачі гарячої води необхідний певний період часу для усунення технологічних та технічних недоліків, - наголошує керівник підприємства Степан КОРОПЕЦЬКИЙ. - Тому в разі відхилення від якісних показників, компанія просить мешканців житлових будинків повідомляти про ці випадки в аварійно-диспетчерську службу за телефоном - 23-52-94.

03.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2009p. 
На головну сторінку