Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №426 від 10.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

До школи - на новому автобусі

До школи - на новому автобусі

У Міносвіти стартував новий проект “Рівний доступ до якісної освіти”, який впроваджуватимуть у рамках Кредитної угоди між Кабміном та Світовим Банком.

Перші 16 зі 100 шкільних автобусів вже передали Рівненській області. “Процедура розподілення нового транспорту максимально прозора і зрозуміла. Кожен з районів області подавав у МОН проекти оптимізації шкільної мережі. Тобто, в районі визначалися одна або кілька опорних шкіл із сучасними кабінетами та обладнанням, куди шкільними автобусами підвозитимуться діти з інших шкіл чи населених пунктів, де взагалі немає навчальних закладів”, - пояснює начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Іван ВЄТРОВ.

Учасниками проекту у нашій області став Сарненський район, який отримав найбільшу кількість транспорту - сім новеньких автобусів підвозитимуть дітей до школи. А для дітей з особливими потребами для цього району подарували ще й спеціалізований автобус.

Також по два автобуси отримали Володимирецький та Зарічненський райони, по одному дісталося школам Дубровицького, Дубенського, Здолбунівського, Рівненського та Рокитнівського районів області.

Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО особисто оглянула автобуси, що здаються в експлуатацію, та пересвідчилася в тому, що їх оснащено пандусами для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

10.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.12.2009p. 
На головну сторінку