Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №427 від 17.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реалії

У Рівному - антивандальні ліфти

Кравчук Раїса Павлівна, мешканка будинку №34 на вулиці Київській, що в Рівному, не може натішитися ліфтом, який нещодавно відновив роботу в під’їзді №1.

10 грудня міський голова Рівного Володимир ХОМКО особисто приймав готовність “вертикального перевізника” за вказаною адресою до роботи, і залишився цілком задоволений побаченим:

- Ми присутні при завершенні двогранного експерименту. Тут провели модернізацію ліфта - ремонт шахти та заміну технологічного обладнання. Головне - усе антивандальне, навіть кнопки та світильники. Тепер побачимо, як його експлуатуватимуть.

Друга частина експерименту полягає у початку співпраці з фірмою “АРМ-ЕКО”, яка, власне, і проводила цю модернізацію. Перед її працівниками поставили просту умову: хто краще працює, той матиме більшу зону обслуговування. Поки що роботою “АРМ-ЕКО” ми задоволенні: у них є вихід на виробників обладнання, роблять все дешево, але з високою гарантією. Зона обслуговування у “АРМ-ЕКО” поки що невелика - 130 ліфтів з тисячі існуючих. Наступного року у близько ста ліфтів закінчиться 25-річний строк експлуатації, тобто, їх потрібно буде або ремонтувати, продовжуючи строк діяльності на 4 роки, або модернізувати, збільшуючи роботу до 20 років.

- На початку 2009 року на ринку ліфтового господарства Рівного працювало дві організації: ВАТ “Рівнеліфт” і ДП “Лєда”, - зазначив головний комунальник міста Іван ГЕМА. - Очоливши управління, я мав звести до мінімуму кількість стоячих ліфтів. Потрібно було або змусити працювати існуючі організації, або запрошувати інші, ліцензовані. Так у місті з’явилося “АРМ-ЕКО”. Керівники фірми висловили готовність брати участь у капремонті ліфтів, без авансування та попередньої оплати. Тим більше, що згодом якість виконання робіт підтвердила серйозність намірів фірми.

Інше завдання, яке ми вимагаємо від експлуатуючих “ліфтових” організацій - утримання вертикального транспорту в належному стані і робота з мешканцями. Цьогоріч на реанімацію ліфтів з міського бюджету були витрачені великі гроші - капремонт зробили у більш як 150 одиницях.

На відміну від попередніх років, дещо змінився і контроль за виконанням ремонтів ліфтів. Немає ніякої монополії, кожна із трьох працюючих на ринку організацій має право перевіряти роботу конкурентів, що значною мірою впливає на якість, яку отримують мешканці Рівного.

- Ми з готовністю розпочали запропоновану роботу, - зазначає директор ТОВ “АРМ-ЕКО” Роман СТАСЮК. - Тим більше, що модернізація від капремонту відрізняється не лише збільшенням терміну експлуатації, але й економією для міського бюджету. До переліку наших послуг входить також обслуговування ліфтів, що може стати у нагоді товариствам співвласників, які зараз активно створюються. Ми виконуємо роботи по ліфтах: від проектування, поставки до монтажу і здачі в експлуатацію та обслуговування. На початку року було обстежено 51 ліфт, які порівну розділили на 3 підприємства. Ремонт своїх 17 ліфтів ми зробили ще до того, як інші організації приступили до роботи. Передусім тому, що як офіційний ділер заводу “Могильовліфтмаш”, маємо усі необхідні запчастини.

17.12.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2009p. 
На головну сторінку