Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №427 від 17.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оприлюднення

Надмірна кількість пенсіонерів турбує команду Президента Ющенка

У Президента Ющенка наполягають на піднятті пенсійного віку для чоловіків і жінок. Таку вимогу оприлюднив заступник голови Секретаріату Президента Олександр ШЛАПАК. За його словами, на закон про підвищення соцстандартів Пенсійний фонд повинен віднайти додатково 14 млрд. грн., а іншого способу збалансувати фонд, ніж підняття пенсійного віку, немає.

Також підтримує ідею підвищення пенсійного віку кандидат в президенти, лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк.

“Старіння населення є загрозою як для країни в цілому, так і для формування Пенсійного фонду зокрема. Немає іншого виходу, як змінювати пенсійний вік”, - заявив екс-спікер українського парламенту.

Натомість про неприйнятність пропозицій щодо підвищення пенсійного віку неодноразово заявляла Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

“Уряд і я, як Прем’єр-міністр, були й залишаємося противниками збільшення пенсійного віку. Я не допущу, щоб пенсійний вік був збільшений в Україні, тоді як середня тривалість життя чоловіків і жінок є нижчою, ніж той пенсійний вік, який пропонується так званими реформаторами”, - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що підвищувати пенсійний вік аморально, “оскільки середня тривалість життя в Україні становить лише 62 роки. Тобто встановити можна все, але не буде кому працювати”.

17.12.2009Інформогляд



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2009p. 
На головну сторінку