Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №226 від 09.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Здобутки та проблеми

Червоній підбиває підсумки

4 лютого 2005 року Президент України Віктор Ющенко призначив Василя Червонія на посаду голови Рівненської облдержадміністрації. А 6 лютого цього року голова звітував про діяльність держадміністрації за рік, що минув з часу призначення.

Голова Рівненської облдержадміністрації лишився задоволеним роботою своїх підлеглих, відзначивши, що обласна влада досягла серйозних успіхів у виконанні програми Президента «10 кроків назустріч людям», а також змогла виконати одне з основних завдань Віктора Ющенка - відокремити владу від бізнесу. Позитивними, на його думку, є результати у всіх сферах життєдіяльності області - від агропромислового комплексу до розвитку культури та мистецтва. «Противники нової влади, - наголосив пан Василь, - говорять про те, що дороги не асфальтуються, а газифікація не проводиться, бо всі кошти спрямовуються на облаштування рідного села Червонія. Ця інформація не відповідає дійсності. Насправді у моєму селі ще й досі немає ні асфальту, ні газу. Але вони обов'язково там з'являться, як, зрештою, і в більшості сіл області, адже нинішній рік проголошений Президентом роком села». Проте голова облдержадміністрації закликав селян не руйнувати печі та груби у своїх домівках. Він розповів, що не є прихильником тотальної газифікації у час, коли країна переживає такі проблеми із постачанням блакитного палива, і запропонував використання альтернативних джерел там, де це можливо.

Некорумпованість влади, за словами Василя Червонія, стала основним чинником для створення в області сприятливого інвестиційного клімату. Одним з показників його поліпшення є запрошення представників Рівненщини на інвестиційні форуми у Давосі та Цюріху.

У сфері житлово-комунального господарства, на думку голови, позитивом є те, що колись збиткові підприємства «Облводоканал» та «Комуненергія», завдяки зміні їх керівництва, за короткий проміжок часу стали рентабельними.

Головну проблему у своїй діяльності пан Червоній вбачає в неможливості змінити кадри старої влади у двох найкорумпованіших, на думку громадян, її гілках - міліції та cудах, і це, за його словами, заважає змінам на краще.

09.02.2006Валентин ГАЄВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2006p. 
На головну сторінку