Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №433 від 27.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Фото “оживають” просто на очах!

Фото “оживають” просто на очах!

Нещодавно у ТРЦ “Екватор” відбулося відкриття виставки “Третє вимірювання фотографії”, організованої спільно з фотопро-ектом “Позитив+”.

На експозиції представлені 100 робіт українських та російських авторів, кожен з яких зумів передати найбільший візуальний ефект, відчуття об’ємності та занурення в атмосферу фотографії. Пейзажі, архітектура, тварини, комахи, арт-фото - усі з анагліфічним ефектом, який створює стереоефект при перегляді в спеціальних окулярах. До речі, окуляри видають кожному відвідувачеві. Замість діоптрійних скелець у них вставлені світлофільтри: червоний - для лівого ока, блакитний - для правого. Таким чином, кожне око сприймає зображення, забарвлене в колір, відповідний кольору світлофільтру в окулярах.

У наш час багато хто бачив 3D-кіно чи 3D-графіку, проте далеко не всі знають, що таке 3D-фотографія. Виявляється, перші стереоскопічні фотографії були продемонстровані ще у 1851 році на Всесвітній виставці у Лондоні. Цей цікавий вид мистецтва потроху набував розвитку, проте з часом інтерес до нього послабився, бо на зміну прийшли інші захоплення. З розвитком нових технологій, застосуванням комп’ютерної техніки, яка значно спрощує процес створення стереозображень, ми бачимо зростання популярності стереофотографії.

“Ця виставка є унікальною подією в українській фотографії. І, безумовно, стане предметом дискусій та суперечок в колі професіоналів, додатковим стимулом для розвитку цього, практично, не освоєного, напряму у фотографічному мистецтві”, - переконаний Андрій АВДОШИН, організатор проекту “Позитив+”.

Завітайте на цю незвичайну виставку, і ви отримаєте нагоду стати учасником чудесних перетворень пласких зображень в “живі”, об’ємні.

27.01.2010Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2010p. 
На головну сторінку